Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından Destek Hizmetleri ve İtfaiye Müdürlüğü alanı içerisinde kurulan merkez, ilçedeki zeytin üreticilerine büyük kolaylık sağlayacak.

Merkeze zeytinleriyle gelen vatandaşların ürünleri önce tartılarak kilogramı belirleniyor. Ardından zeytinler hazneye dökülerek yapraklarından ayrılıyor ve yıkama işlemi gerçekleştiriliyor.

Yıkanan zeytinler, malaksör makinesinde ezilerek zeytin posasıyla yağı birbirinden ayrıştırılıyor. Son aşamada ise sıkım işlemi yapılarak saf zeytinyağı elde ediliyor.

Merkez Bankası faizi indirdi
Merkez Bankası faizi indirdi
İçeriği Görüntüle

Ayrıca ayrıştırılan posa, bir süre bekletildikten sonra doğal gübre olarak bahçelerde değerlendirilebiliyor.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, hizmete giren merkezin hem üreticiye hem çevreye katkı sağlayacağını belirterek, “Bu tesis, zeytin üreticilerimizin ürünlerini daha verimli şekilde değerlendirmesi için önemli bir adım. Zeytin şehri Gerzemize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi