Gerze’de köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gerze Halk Eğitimi Merkezinde Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Halk Eğitimi Merkezinde muhtarlara yönelik Aile Eğitimi, Trafik Eğitimi, Ailede İlk Yardım ile Çevre ve İklim konulu kursların verileceğini, muhtarların bu kurslardan faydalanmasının yararlı olacağını hatırlattı. 

Muhtarlara yönelik bilgilendirmelerin yapıldığı, karşılıklı olarak sorunların konuşulduğu toplantıda ilk olarak Gerze Emniyet Müdürlüğü trafik ekibi, muhtarları trafik kuralları ve kazalar konusunda bilgilendirme yaptı. 

Ardından İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Durmaz, adres yazılımı ile ilgili bazı problemler yaşandığını,  yaşanan bu problemlerin hem kendilerini hem de birçok kurumu etkilediğini,  kişinin beyan ettiği adreste oturmak zorunda olduğunu kaydetti.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Nüfus Müdürlüğünün bu konuda muhtarlara yardımcı olduğunu belirterek, “Her vatandaşın ikamet adresi vardır. Diyelim vatandaş bir adreste oturuyor, 2 ay tatile 3 ay tedaviye gitti, gidebilir. Bu tür geçici durumlarda da vatandaş esas adresini altına ikinci bir adres beyan edebilir ama bu ilk olan adresi değiştirmez. Mekânsal Adres Kayıt Sistemini siz muhtarlarımız da görebiliyorsunuz. Köyünüzde, mahallenizde ikamet eden veya etmeyen kişileri tespit edip sizler bize tahkikat yapılmak üzere gönderebilirsiniz. Kolluk kuvvetlerimizde belirtilen adresi ziyaret edip kişinin orada ikamet edip etmediğini tespit ediyor. Bir vatandaş nüfus kanununa göre 20 gün içerisinde adres beyanını vermek zorundadır. Vatandaş gerçeğe aykırı bir beyanda bulunduğu zaman idari para cezası ile karşılaşır” diye konuştu. Kaymakam Dundar’ ın yaptığı açıklamanın ardından Gerze İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Faaliyetleriyle ilgili muhtarlara bilgi verildi. Gerze’ de 42 köy, 253 mahalle ve 703 km yol ağı bulunduğunu;  207 km greyderli bakım, 124. 8 km malzemeli bakım, 6 km yeni yol yapımı, 31.8 km asfalt yol, 120 km stabilize yol, 200 m beton yol, 6.5 km yol genişletme, 123 km 4 grup yolu ve 19 köy yoluna yama çalışması yapıldığı kaydedildi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından toplantı sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber