Kuruluşundan buyana geçen yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde 4 farklı eğitim programı düzenleyen proje ofisi, temel olarak proje ofisi üyelerine yönelik olarak ‘Fon Kaynakları ve Proje Yazma’ alanında eğitimler gerçekleştirmişti. 

Geçtiğimiz süreçte çeşitli proje başvuruları ile dolaylı olarak Gerze’ye katkı sunan Proje Ofisi, Ofis üyelerinin eğitim alma sürecinin tamamlanmasının ardından şimdi ise doğrudan Gerze halkına yönelik ilk organizasyonunu bir sergi ve eğitim programı ile gerçekleştiriyor.

Gerze halkının Gemoloji’ye göstereceği ilgi düzeyine göre bu alanda bir AB projesi geliştirilmesi planlanıyor. Projenin başlangıç noktası ise 28-29 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan Sergi ve Eğitim programı ile halkın Gemoloji hakkında bilgilendirilmesi ve ilgi düzeyinin tespit edilmesi.

Gemoloji’nin, Gerze Halkının ilgisini çekmeyi başarması durumunda ‘taş işleme ve tasarımı’ yönünde eğitim ve hobi atölyelerinin kurulması yönünde bir proje yürütülmesi planlanıyor. 
28-29 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan program Gerze için önemli bir değere sahip olan ve geçici proje ofisi olarak kullanılan Yakup Ağa Konağında düzenlenecek. Proje ofisi tarafından, Konağın tarihsel süreçteki yıpranma durumu göz önüne alınarak yapının korunması amacıyla eğitimin 15’er kişilik gruplar halinde planlandığı bildirildi.  

Editör: Gülay Yıldırım Kavak