Tarım ve Orman Bakanlığının Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinde üretimi yapılan 2 bin adet mersin balığı, “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Sinop’un Gerze ilçesinde düzenlenen programla denize bırakıldı.
Programa; Gerze Kaymakamı Yıldız Büyüker, İl Müdür Vekili Haci Yusuf Parlak, Mersin Balıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği (MERKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, ilçe protokolü, şube müdürleri, balıkçıları ve teknik personel katılım sağladı.
İl Müdür Vekili Haci Yusuf Parlak yaptığı açıklamada; ülkenin sahip olduğu su kaynaklarının çeşitliliği ve potansiyeliyle biyolojik çeşitlilik açısından oldukça zengin olduğunu belirterek, bu zenginliğin korunmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek;
“Bu kapsamda nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve koruma altında olan mersin balıklarını doğal su kaynaklarımıza stok takviyesi yaparak gelecek nesillere aktarmayı hedeflemekteyiz.” dedi.
Program, katılımcıların mersin balıklarını denize bırakmasının ardından sona erdi.







