ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) "Filyos Vadisi Projesi’nde Kadın İstihdamı" konferansı gerçekleştirildi.

BEÜ, Türkiye'nin en büyük kalkınma hamlelerinden biri olarak hizmete alınan Filyos Vadisi Projesi'ne bilimsel ve akademik desteğin yanı sıra sosyo-kültürel projeler ile de destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda üniversitede "Filyos Vadisi Projesi'nde Kadın İstihdamı" konulu konferans düzenlendi.

Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda Öğretim Görevlisi Kayhan Kafalı danışmanlığında Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından koordine edilen konferansa Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu ile Öğretim Görevlisi Dr. Seda Tapdık konuşmacı olarak katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Zonguldak İşkur İl Müdür Yardımcısı Sinan Karademir, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta Tapdık, kadının toplumsal ve ekonomik hayattaki önemi, iş bölümü ve iş hayatında kadının yerine ilişkin bilgi verdi.

Filyos Vadisi Projesi'nin hayata geçmesiyle ortaya çıkacak insan kaynağı ve kadın istihdamına ilişkin öngörülerini katılımcılarla paylaşan Tapdık, kadın istihdamının artırılması ve pozitif ayrımcılığın önüne geçilmesi konusunda önerilerde bulundu.

Projenin içeriği, projeden beklentilerin neler olduğu ve yansımalarının neler olacağına ilişkin açıklamalar yapan Kesikoğlu da mega projenin küresel pazardaki önemi, bölgesel ve ülke açısından kazanımları, muhtemel iş gücü ihtiyacına ilişkin ayrıntıları anlattı.

Filyos Vadisi Projesi'nin gelecek süreçteki kadın istihdamı, boyutları ve etkilerinin ele alındığı konferans, Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel tarafından konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: aa