Devlet bankası olan Ziraat Bankası da, Ziraat Katılım Bankası oluşumuyla şahıslara konut kredisi vermeye dahil olmuştur. Ev sahibi olmak için yüksek miktarda peşinat olmadan ne yazık ki ev almak da zorlaşmış durumda. Bankalar kredi çekerek ev alma yolunda ilerleyen vatandaşlar günümüz şartların da kredi faiz oranlarını da iyice araştırmaya başladı. En düşük faiz uygulayan bankalar genellikle tercih edilmektedir. Ziraat katılım konut kredisi vererek vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Düşük masraflı bankacılık masrafları ve her tüketiciye uygun kredi seçenekleriyle alanı biraz daha genişletmiştir. Ziraat Katılım Bankası sadece ilk defa konut alacaklara değil aynı zamanda ikinci kez konut sahibi olmak isteyenler için de gerekli desteği sağlamaktadır.

Ziraat Katılım Bankası ile konut kredisi almak isteyen vatandaşlar için ilk olarak uygulaması gereken bazı prosedürler vardır. Krediyi çekecek kişinin tabi ki bir yer de sigortalı olarak çalışıyor olması gerekir. Hiçbir banka işsiz bir insana ne yazık ki kredi vermiyor. Konut kredisine başvuru da bulunmak için mutlaka şubelere gitmeniz gerekiyor. Şubeler de bulunan bireysel danışmanlar sizlerden gerekli evrakları da isteyecektir. Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar için ödeme vadesi 10 yıla kadar uzatılabiliyor. Bu süre içerisinde  borcunu ne kadar kısa sürede öderse faiz de o kadar düşmüş oluyor. Faiz oranları ise %1.11 ve %1.15 arasında değişkenlik gösteriyor. 12 aydan başlayarak 120 aya kadar uzayan vade seçenekleriyle konut kredisi başvurusunda bulunmanız da mümkün. Ziraat Katılım Konut kredisi hesaplama seçeneklerini inceleyerek çekmek istediğiniz tutarın faizini de hesaplamanız mümkün.

Bankalardan kredi çekmeye karar verdiğiniz zaman da oldukça dikkatli bir şekilde ilerlemeniz gerekir. Sicil durumunuzun etkilenmemesi için mutlaka günün de ödeme yapmalısınız. Bankalar bu konu da oldukça katı ve serttir. Ödeyebileceğiniz kadar tutar da çekim yapıp taksit sayısını da ona göre ayarlamak da fayda var. Avukatlık olup icralık olması şansınız bile var. Bu durumda eviniz elden bile gidebilir. Mutlaka bütçenize uygun bir planlama yapmalısını.  

Editör: Vitrin Haber