İnsan vücudunda en çok bulunan proteinlerden birisi olan kolajen, vücuda canlılık ve esneklik getirmesinin yanı sıra yıpranan dokuları da yenileme özelliğine sahiptir. Eklem ağrısı, kırışıklık, yaraların daha hızlı iyileşmesi gibi pek çok durumda kolajenin faydalarını görebiliyoruz. Vücudumuzda en çok rastlanan üç tip kolajen vardır bunlar Tip1, Tip2 ve Tip3 kolajendir. Kolajenin faydaları vücudun her bölgesi için farklı olabilir. Bu yüzden öncelikle kolajenin nerede kullanılacağı tespit edilmelidir. Eklem bölgesi için Tip2 kolajen kullanılırken, cilt için Tip1 ve Tip3 kolajen kullanılmalıdır. Peki etrafta bulunan bu kadar marka arasında en iyi kolajen markası hangisi nasıl karar vereceğiz? İçeriğinde kullandıkları kolajen oranına ve kolajeni işleyip işlemediklerine dikkat etmek sizi en iyi kolajen markasına yönlendirecektir. Nutraxin, kolajen kullanımı konusunda her zaman en doğalına yönelen, Biota onaylı bir marka olup, ürettikleri içeriklerin kısa süre içerisinde etkisini göstereceğinin garantisini vermektedir.

Balık Kolajeni ve Sığır Kolajeni Arasındaki Fark Nedir?

Saymakla bitiremediğimiz kolajenin faydalarını ve en iyi kolajen markasını araştırırken mutlaka çeşitli kolajen türlerine denk gelmişsinizdir. Bunlar sizin aklınızda mutlaka bir karışma yaşatmıştır. Balık kolajeni kullananlar ve sığır kolajeni kullananlar olarak pek çok insanın yorumunu mutlaka okumuşsunuzdur. En iyi kolajen  hangisi diye kara kara düşündüğünüzü göz önünde bulundurarak size şunu söyleyebilirim, iki kolajen türünün arasındaki temel farklılık hammaddeleridir, yani birinin hammaddesi balık, diğerinin ise sığırdır. Balık veya sığır fark etmeksizin, kolajenin faydaları bakımından her iki çeşit kolajen, vücuda aynı etkiyi sağlar. Sizin kolajenin kaynağından önce hidrolize olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. Fakat illa bir fark arıyorsak şu şekilde belirtebiliriz ki balık kolajeni cilt için daha fazla bir fayda sağlarken, sığır kolajeni kemikler için daha yararlıdır diyebiliriz. Nutraxin balıkkolajeni kullananlar arasında pek çok ünlü isim de bulunmakta olup, kullandıkları üründen çok memnun olduklarını belirtmişlerdir.

Kolajeni Arttıran Ürünler Nelerdir?

Her şeyi devletten beklememek gerekir sözünden yola çıkarak, Nutraxin kullanıyorum o yüzden hiçbir şeye dikkat etmeden hayatıma devam edeyim demek pek sağlıklı olmayacaktır. Unutulmamalıdır ki Nutraxin kolajen takviye ürünüdür. Takviye olarak vücudumuza aldığımız kolajeni korumalı ve aldığımız besinlerle bünyemizi dengelemeye çalışmalıyız. İçerisinde kolajen olan ürünleri sıralamak gerekirse bunlar;

  • Turunçgiller
  • Paça çorbası,
  • Et, balık, tavuk ve derileri,
  • Süt ve süt ürünleri,
  • Karnabahar, soğan ve sarımsak gibi sülfür açısından zengin besinler,
  • Çilek ve Avokado gibi c vitamini barındıran meyveler, vücudunuzda bulunan kolajeni korumanızda yardımcı olacak takviye besinler olarak görülebilir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber