Arsa, Türkiye’de kurumsallaşmakta geç kalan sektörlerin başında geliyor. Sektörde kurumsallaşmanın öncülüğünü, yirmi yıldan fazla tarihi bulunan ve bu süre zarfında yirmi binden fazla müşteriye hizmet veren Yeşil Vadi Arsa Ofisi yapıyor.

Sektörde yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren deneyimli yöneticilerin liderliğindeki Yeşil Vadi’yi diğer arsa şirketlerinden ayıran en önemli özellik, al sat sistemiyle değil proje bazlı çalışması. Projelerini belediyeler, mühendisler ve şehir planlamacılar ile birlikte geliştirerek hayata geçiren Yeşil Vadi, arsa niteliği taşımayan, imarsız, ifrazı yapılmamış arazilere portföyünde yer vermiyor.

Müşterilerine sorun çıkarmayacak, başlarını ağrıtmayacak arsalar sunmayı ilke edindiklerini vurgulayan Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, “Portföyümüzde sadece şehir planı içinde yer alan, imarlı, ifrazlı, altyapı eksikliğinin bulunmayan arsalar yer alıyor” diyor.

Yeşil Vadi’den arsa satın alsın almasın tüm yatırımcılara maksimum ve şeffaf bilgi desteği sağladıklarının altını çizen Emin Ertuğrul, “Söylemle yetinmiyor, yatırımcıları resmî belgelere dayalı olarak da bilgilendiriyoruz.” bilgisini veriyor.

Yeşil Vadi Arsa Ofisi’nin ilkelerinden bir diğeri, yatırımcıları projeler hakkında resmî belgelere dayalı olarak bilgilendirmek. Tapu ve Kadastro başta olmak üzere resmi kuruluşlardaki teyit süreçleri Yeşil Vadi uzmanlarının müşterilere desteğiyle kısa sürede tamamlanıyor.

Öte yandan Yeşil Vadi Arsa Ofisi, proje geliştirdiği bölgeleri hareketlendirmesi ve sektördeki diğer şirketler tarafından takip edilmesiyle de biliniyor. Bu sayede Yeşil Vadi’nin yatırım yaptığı bölgelerde metrekare fiyatları hızlı bir artış gösteriyor.

MÜŞTERİLER NE DİYOR?

Yeşil Vadi’nin dikkat çekici yanlarından biri, müşterilerine sağladığı ödeme kolaylıkları. Yatırımcılara vade farksız taksit imkânı sunan şirket, satın alma sürecinde müşterilerin ihtiyacına özel finansman destekleri de sağlıyor.

Yeşil Vadi’nin müşterileri arasında yer alan Oktay Erdoğan ödeme kolaylıklarına vurgu yapanlar arasında. Erdoğan, satın alma kararında avantajlı ödeme ve taksit koşullarının etkili olduğunu belirterek, imarlı, ifrazlı ve yapı ruhsatlı arsa seçeneklerinin şirkete güven duymasını sağladığını kaydediyor.

Yeşil Vadi’nin bir başka müşterisi, güzellik merkezi sahibi Gül Çelen de uygun ödeme koşullarının arsa yatımı yapmasının ana nedeni olduğunu belirtiyor. Gül Çelen, Yeşil Vadi’nin YouTube kanalında yer alan röportajda şirkete duyduğu güveni, “Eğer toprak yatırımı yapacaksanız bunu Yeşil Vadi ile yapmalısınız” sözleriyle ifade ediyor.

Emine ve Mithat Çelik çifti de Yeşil Vadi’in ödeme kolaylıklarının altını çizen müşteriler arasında. Çelik çifti, “Yeşil Vadi’nin faizsiz ve sabit ödemeli sistemini herkese tavsiye ediyoruz” diyorlar.

MÜŞTERİ DESTEĞİ SATIŞ SONRASINDA DA SÜRÜYOR

“Müşteri memnuniyetinde sıfır hata” ilkesiyle hizmet veren Yeşil Vadi Arsa Ofisi, yatırımcılara satış sonrasında da destek sağlamaya devam ediyor. Firma bu kapsamda, yatırım yapılan bölgelerle ilgili güncel bilgileri düzenli olarak müşterileriyle paylaşıyor.

Arsasına ev yapmak isteyen müşteriler de Yeşil Vadi’yi yanlarında buluyorlar. Şirket inşaatla ilgili resmi süreçleri uzmanları aracılığıyla takip ediyor ve sonuçlandırıyor.

Mühendis ve işletme koçu Sibel Kınak, geçmişte arsa konusunda bilgi sahibi olmadığını belirterek Yeşil Vadi’nin etik ve müşteri odaklı çalışma ilkelerinin, yatırımı güvenle gerçekleştirmesini sağladığını belirtiyor. Kınak, “Arsanın ekonomik ve siyasi gelişmelerden en az etkilenen yatırım türü olduğunu artık biliyorum.” diyor. Satın alma aşamasında yakınları Sibel Kınak’ı, arsa yatırımının riskleri konusunda uyarmış; Kınak onlara, “Yeşil Vadi’yi tanısaydınız siz de arsa alırdınız” cevabı vermiş.

Arsa yatırımı için Muş’tan kalkıp İstanbul’a gelen ve tercihini Yeşil Vadi’den yana kullanan Kenan Yıldırım da, “Bize çok güzel alternatifler sundular, birini seçtik. Arsa yatırımı yapacaklara Yeşil Vadi’yi rahatlıkla öneriyorum” diye konuşuyor.

Müşterilerin ilettiği görüşler, Yeşil Vadi’nin “sıfır hata” düsturunun hedefini bulduğunu gösteriyor.

Yeşil Vadi’yi daha yakından tanımak için www.yesilvadiarsaofisi.com.tr adresini ziyaret edebilir veya Instagram’da Yesilvadiarsa, Facebook’ta Yesilvadiarsaofisi hesaplarını takip edebilirsiniz.

Editör: Vitrin Haber