SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Kavak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Kavak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti.

Kavak OSB'de iş insanlarıyla bir araya gelen Dağlı, OSB'nin yatırımcıyı kendisine çeken pek çok avantajının olduğunu belirtti.

OSB'nin yüzde 78 doluluk oranına ulaştığını, yaklaşık 750 kişinin istihdam edildiğini ve yatırım için yoğun talep gelmeye devam ettiğini anlatan Dağlı, "Samsun, sahip olduğu avantaj ve sunduğu olanaklarla bölgenin üretim ve ticaret merkezi konumundadır. Bu anlamda Kavak OSB'ye yatırım yapan firmalar, OSB bölgesel teşvik uygulamasında 5. bölge avantajlarından yararlanmakta, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz veya kar payı desteği gibi birçok avantaja sahip olmaktadır. OSB'nin kara, deniz, hava ve demir yolu olmak üzere dört ulaşım ağına yakın olması ve Samsun il merkezinden 20-25 dakikada ulaşılması, Kavak OSB'yi çok cazip hale getirmektedir." dedi.

Toplantıda ayrıca Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, iş insanlarına bilgilendirmede bulundu.

Dağlı, daha sonra "Kavak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi"nin faaliyetlerini inceledi.

Türkiye'de kadın kooperatiflerinin sadece ekonomiye değil, sosyal ve kültürel değerlerin de iyileştirilmesine ciddi katkılar sunduğunu dile getiren Dağlı, "Toplumların gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan, kırsal kalkınma politikaları arasında çok önemli yer tutan kadın kooperatiflerinin çalışmalarını önemsiyoruz. Son zamanlarda el sanatları geçmişe göre terk edilen fakat önemi gün geçtikçe artan bir sektör olarak dikkati çekmektedir." ifadelerini kullandı.

Samsun'da kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde son iki yılda on ilçede 14 "Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi" kurulduğunu anlatan Dağlı, "Kavak ilçemizde yer alan kadın kooperatifinin istihdam sağlama açışından önemli bir sektör olan yöresel kilim ve dokumacılığın gelişimine yaptığı katkının yanı sıra ilçemizin tanıtımında da payı olacağını görmek, bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu kooperatifler, kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlayacak, Kavak ilçemizde üretilen nadide ürünlerin pazarlanması ve geliştirilmesi yerel kalkınma modeline örnek olacak niteliktedir." diye konuştu.

Programlarda Vali Dağlı'ya Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı ve Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu eşlik etti.

​​​​​​​

Kaynak: aa