Uzaktan eğitim, kelimesi zamanlarda karşımıza sıkça çıkan bir terimdir. Tabi ki uzaktan eğitimi iki kelime olarak tanımlamak kesinlikle doğru değildir. Uzaktan eğitim, tekrarlanabilir öğrenme yöntemleri, zaman ve saat bağımlılığı olmadan ve mekana gerekliliğini ortadan kaldırması gibi pek çok avantaja sahiptir.

Uzaktan eğitim internet platformunu kullanarak, canlı dersler ve canlı dersten sonra kayıta alınan dersleri izleyerek tekrar yapmalarını sağlayarak dersleri en iyi şekilde öğrenmesi sağlanmaktadır ve kursiyerlerin sertifika almalarını sağlayan bir sistemdir. Bu yeni platform ile, öğrenciler ve öğretmenler uzak mekan ve zamanlarda uzaktan etkileşime geçebilmektedir. Uzaktan eğitimde, öğretmenin ve öğrencilerin aynı oramda olma gerekliliği ortadan kalkmaktadır. Bu sebeple herhangi bir sınırlama olmadan çok geniş kitlelere eğitime katılabilme ve sertifikalanma avantajı sağlar. Bu sebepten örgün eğitime göre çok daha ekonomiktir. Örgün eğitime alternatif olan yöntem uzaktan eğitimdir, her geçen gün teknolojinin yükselmesi ile beraber gelişmeye çok hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Uzaktan eğitim günümüz şartlarında akademik ve iş hayatında tekrar eğitimleri almak için çok önemli bir yapıya sahiptir. Yaptığınız mesleki alanlarda kendinizi mesleğinizde geliştirmek ve yenilemek isteyenler kişiler ve öğrenciler uzaktan eğitim platformuna yönelmektedirler. Ayrıca şirketlerde yapmış oldukları yatırımları uzaktan eğitime yöneltmişlerdir. Özellikle personellerinin eğitim gereklerini ve güncellemelerini çok az masraf yaparak uzaktan eğitim sayesinde sertifikalandırmak islemektedirler.

Uzaktan Eğitimin Avantajları Nelerdir?

  • Uzaktan eğitim genel olarak çalışan bireylere yöneliktir ve internete bağlanabilen herhangi bir cihazdan bağlanabilirsiniz.
  • Uzaktan eğitimde kursiyerler fiziki açıdan bir arada bulunamadıklarından dolayı kursiyerler arasındaki iletişim mail veya chat yoluyla yapılmaktadır.
  • Uzaktan eğitim kursiyerler eğitimlerde anlayamadıkları kısımları isledikleri kadar tekrar edebilme şansına sahiptirler. Uzaktan eğitimde saat ve mekanın öneminin olmamasından dolayı kursiyerler istedikleri saat ve mekandan eğitimlere giriş yaparak katılabilirler.
  • Canlı dersler kursiyerler için daha önceden belirlenen saat ve tarihlerde gerçekleştirilir. Kursiyerler eğitim esnasında eğitmene istedikleri soruları sorabilmektedir.
  • Kursiyerler gereken eğitim dokümanları ve materyallere ulaşabilirler.
  • Örgün eğitimdeki beslenme, konaklama, barınma ve ulaşım gibi ek giderler ortadan kalkar.
  • Her kursiyerin kendi öğrenme derecesine ve hızına göre öğrenmesine olanak tanır.
  • Uzaktan eğitimler internet üzerinden uygulandığı için çok fazla kişiye erişme imkanı vardır.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber