ORDU (AA) - Ünye Kültür ve Sanat Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, yaptığı açılış konuşmasında, konağın kültür ve sanat kursları ile sanat galerisi olarak faaliyet göreceğini söyledi.

Ordu'da yürütülen kültürel ve sanatsal çalışmalarla üst seviyede kaliteli insanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Burası sadece bir konak değil. Burası hem gastronomi hem sanat konusunda incelik, nezaket, zarafet hepsi beraber bir karışım haline gelen bir yer. Burası turistlerin de çekim merkezi. Ünye'ye gelsinler, görsünler. İkizce'de cami, Çamaş'da konak, Ordu'da Paşaoğlu konakları, Fatsa keza öyle… Buralarda çalışmalar yapacağız. Tarihi zenginliklerimiz var. Geçmişe baktığımızda kadim bir tarihimiz olduğunu görüyoruz. Bunları birleştirerek güzel çalışmalar yapacağız. Üst seviyede kaliteli insanlar yetiştireceğiz. Ünye bunun için biçilmiş kaftandır."

Büyükşehir Belediyesince restore edilen Çamurlu Mahallesi'ndeki Yürürler Konağı, Ünye Kültür ve Sanat Konağı olarak hizmete açıldı.

Konağın açılışına, Ünye Belediye Başkanı HüseyinTavlı, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ile çok sayıda davetli de katıldı.


Kaynak: aa