Günümüzde hava yolu ulaşımı seyahat konforu ve yolculuk süresinin kısalığı sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. Hava yolu şirketleri bu hizmeti verebilmek için büyük maliyetlere katlanmak zorundadırlar. Bütün şirketler bilet satışlarını internette bulunan platformlar üzerinden veya satış noktalarından gerçekleştirirler. İnternet üzerinden gerçekleştirilen satışlar için https://tickets.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu adreste uçak bilet fiyatları karşılaştırması yapma imkânınız da bulunmaktadır. Satış noktaları ise firmalara göre değişiklik göstermektedir.

Hava yolu diğer ulaşım yollarına nispeten daha yüksek maliyetleri karşılamak zorunda olduğu için check-in sistemini kullanmaktadırlar. Bir bilet aldığınızda biletinizi iade etme veya değiştirme hakkınız vardır. Check-in sitemi yolcuların uçuş için gelip gelemeyeceğini kontrol eden bir sistemdir. Eğer uçuşa geleceğinizi bu sistemle onaylarsanız uçuşa geleceğinizi kesin bir şekilde beyan etmiş olursunuz.

Seyahat etmek için bilet alan yolcular ilk etapta koltuk numaralarını seçemezler. Bu sistem kullanılarak uçuş saatinde hazır olacağınızı bildirmenin yanı sıra koltuk seçiminizi de gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzde bu işlemi internet üzerinden veya hava alanından yapabilirsiniz.

Online check-in avantajları nelerdir?

İnternet ağı hayatımızda birçok işimizi daha kolay hale getirmektedir. Örneğin en uygun uçak bileti için doğru firmayı hiç zorlanmadan bulabilirsiniz. Aynı şekilde check-in işleminizi de internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Bunun size sağlayacağı avantajlar şunlardır:

  • İnternet üzerinde hızlı ve kolay bir şekilde check-in yaparak, zamandan tasarruf edersiniz.

  • İşleminizi gerçekleştirmek için başka bir konuma gitmek zorunda kalmazsınız.

  • Hava alanında bu işlem için sıra beklemek zorunda kalmazsınız.

  • Hava alanına daha geç gidebilir ve orada beklemek sürenizi kısaltabilirsiniz.

Görüldüğü üzere özellikle zamanın çok değerli olduğu günümüzde online check-in bize çok önemli faydalar sağlamaktadır.

Uçuş saatiniz için hatırlatıcılar kullanın

Bir uçak bileti aldığınızda doğal olarak uçuş saatine çok önem verirsiniz. Bu yüzden check-in saati sizin için ikinci planda olarak değerlendirilebilir. Bunun sonucunda ortaya çıkan en önemli sorun check-in saatinizi unutarak geç kalmak olur.

İşlem saatinizi unutmanız online işlemlerin size sağladığı avantajları geçersiz kılabilir ya da koltuk seçimi esnasında daha az alternatifiniz olmasına sebep olabilir.

Bu sebeplerden dolayı uçuş saatinize ek olarak check-in işleminizin saati için elektronik cihazlarınızda hatırlatıcı sistemeler kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca kullanım şeklinize göre ajandanıza veya takviminizi de işlem saatinizi kaydedebilirsiniz.

Hava alanında check-in nasıl yapılır?

Online check-in imkânınız yoksa veya yapmayı unuttuysanız hava alanına gittiğinizde işleminizi gerçekleştirmeniz gerekir. Öncelikle uçuşunuz için kontuarınızı bulmalısınız. Kimliğinizi, biletinizi ve eğer gerekli ise pasaportunuzu yanınıza alarak kontuarınızda işleminizi yapabilirsiniz. Bunun ardından görevliden biniş kartınızı alabilirsiniz. Ayrıca eğer varsa bagajınızın kontrolü burada yapılır ve bagajınızı burada teslim edersiniz.

Hava alanına iç hatlar veya dış hatlar olacak şekilde uçuş şeklinize bağlı olarak erken gitmeniz gerekir. Check-in işleminin süresi uçuş saatinden belli bir süre önce dolar. Firmalara ve uçuş türünüze göre işleminizi gerçekleştirebileceğiniz zaman sınırı değişiklik göstermektedir. Bileti aldığınız firmanın saatlerini kontrol ederek, süreniz dolmadan önce check-in yaptırmalısınız.

Sonuç olarak check-in işleminizi gerçekleştirirken belirttiğimiz hususlara dikkat etmeniz size avantajlar sağlar ve bu işlemleriniz esnasında sıkıntı yaşamazsınız.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber