Oldukça samimi bir ortamda gerçekleyen ziyaret sırasında konuşan AYD Başkanı Sinan Burhan, "Yerel medya ve ulusal medya aynı frekans ücreti ödüyor. Yerel medya daha az ücret ödemelidir. Geliri çok azdır.  Pandemi sürecinde yerel medya zor durumda kaldı. O nedenle uydu fiyatlarında ulusal ve yerel medya ayrımı yapılmalıdır” dedi. 

Yerel medyanın yaşamasının milli güvenlik kadar önemli olduğunu söyleyen Burhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Pandemi sürecinde reklam iptalleri yaşadık. Şu an zor durumdayız lütfen fiyatlarda indirim yapın. Dolar üzerinden hareket edilmesin. Yerel medyaya pandemi döneminde ciddi bir indirim yapılmalıdır".

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve yerel medyanın önemine değinen TÜRKSAT Başkanı Hasan Hüseyin Ertok, "Yerel medyanın sıkıntılarını biliyoruz. Pandemi sürecini rahat atlatmak için elimizden geleni yapacağız. Yerel medyaya bir kolaylık sağlamayı düşünüyoruz" diye konuştu 

Ziyarete Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Çaytv Genel Müdürü Hasan Yavuz Bakır, Kontv Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ve Kontv Genel Müdürü Muhammed Kepenek katıldı.

Editör: Vitrin Haber