Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi, Marvel Evreni’nin yirmi beşinci uzun metrajlı filmidir. Asyalı aktörler ilk defa bu filmde başrolde yer alıyor. 2018'deki Kara Panter filmi gibi de bizi yeni ve fantastik bir dünyaya yolculuğa sürüklüyor. Aynı zamanda bir grup sevimli karakterle tanıştırıyor ve öyküleri aracılığıyla dostluğun önemini bizlere gösteriyor.

Asya sinemasında popüler olan Wuxia türünden büyük ilham aldığı belli olan Marvel, muhteşem dövüş sanatları sekansları, olağanüstü orkestrasyonlu ve her şeyiyle görsel olarak muhteşemlik sergiliyor. Ve şiirsel havalı ağır çekim görselleriyle seyircileri şaşırtan ve büyüleyen zevkli bir destan sunuyor.

Shang-Chi, film boyunca dövüş sanatlarındaki ustalığını konuşturuyor ve wuxia unsurları kullanıyor. San Francisco şehri sokaklarında gerçekleşen otobüs saldırısından Hong Kong'daki bir yapının iskelesindeki görkemli mücadeleye kadar, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filmi, süper kahraman sinema sektörünü yeni ve heyecan verici bir mecraya iterek eğlenceyi ve gerilimi maksimum seviyeye çıkarıyor.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Marvel için hem görsel hem de anlatısal bağlamda yeni bölgeleri etkili bir şekilde keşfediyor. İzleyicileri sansasyonel dövüş sanatları ile geçmişlerini kucaklamaya ve maziyle gurur duymayı ve kendi çıkarlarımız yerine ortak iyiyi seçmeyi öğreten güçlü bir mesaj veriyor.

Ölüm Taciri, Xialing'in kolyesini kapar gibi görünür ve Shang-Chi'yi onu kovalamaya ve onunla savaşmaya sevk eder. Shang-Chi, çocukluk eğitimi sırasında gördüğü sert muameleyi hatırlayarak akıl hocasını öldürmeye hazırlanır. Ancak, Shang-Chi, Xialing ve Chen'i zaten yakalayan Wenwu tarafından durdurulur.

Kendisiyle birlikte olmak için köyünü terk ettiğini anlatırken, Ta Lo halkının bu karardan dolayı onu hapse attığına inanır. Ardından, her iki çocuğunun da kolyelerini kullanarak sudan yapılmış sihirli bir harita oluşturur. Harita, sadece Qingling Festivali'nden önce açılan Ta Lo'ya bambu ormanından geçen açık bir yolu göstermektedir.

Sinematik gösteri sevenler için Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi izle iyi bir tercih olabilir. Zira Marvel Sinematik Evreninin en iyi koreografisi yapılmış aksiyon sahnelerinden bazıları bu filmdedir. Ayrıca daha sonra en yeni ve en iyi Türkçe Dublaj Filmler film kategorimize de göz atabilirsiniz. Korona salgını vurduğundan beri yeni bir Marvel Evreni filmini bekliyorsanız, o beklediğiniz kesinlikle bu filmdir. Sıra dışı aksiyonla birleşen destansı bir öyküsüyle bu film, Marvel'in son zamanlarındaki en iyilerinden biridir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber