İSTANBUL (AA) - Türk sporuna yatırımlarına devam eden Türk Telekom, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Milli Takımları'nın destekçisi oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, spora verdiği desteği sürdürerek, 81 ilde, 15 farklı branşta, 730 spor kulübü ile yüz binlerce down sendromlu, otizmli ve mental sporcuyu destekleyen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımları'nın sponsoru oldu.

Türkiye’deki tüm ulusal ve uluslararası faaliyetleri belirleme, düzenleme ve denetleme yetkisine sahip olan TÖSSFED, özel sporcuların arşivini oluşturuyor ve bu sporcuların tanınırlığını artırmaya, toplumla entegre olmalarını sağlamaya ve uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi en üst düzeyde temsil etmelerine aracı oluyor.

TÖSSFED’in bünyesindeki Para Atletizm Milli Takımı Ağustos 2021’de Esra Bayrak, Fatma Damla Altın ve Mihriban Korkmaz ile Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılmış ve Esra Bayrak ilk kez Paralimpik Oyunlar dördüncüsü olmuştu.

Down Sendromlular Futsal Milli Takımı ise Ekim 2021’de İtalya’da tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olurken, Nisan 2022’de Peru’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda ise bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza atarak şampiyonada dünya üçüncüsü olmuştu.

Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi’nde Türk Telekom Basketbol Takımı ile mücadele ederken, TV platformu Tivibu ile Erkekler ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni yayınlıyor.

Türk Telekom ayrıca basketbol, eskrim, yüzme, atletizm, güreş, badminton gibi alanlarda 39 ilde ve 33 branşta yaklaşık 6 bin sporcuya desteklerini sürdürüyor.

Kaynak: aa