Bu derece hayati öneme sahip bir aracı alırken de çiftçilerin dikkat etmesi gereken unsurlar oluyor. Özellikle doğru seçimi yaparak yıllar boyunca yanınızda yer alacak bir araç için bu adımlara dikkat etmek sizin için oldukça fayda sağlayabilir.

Öncelikle ihtiyacınıza yönelik bir araç almanız gerektiğini unutmayın. Yani motor gücü bakımından dünyanın en iyi traktörüne sahip olmak size her zaman avantaj sağlamaz. Bunun yerine arazi büyüklüğü, toprak yapısı, iklim ve taranızın üretim biçimlerini göz önüne alarak bir traktör seçmelisiniz. Böylece maksimum faydayı kolaylıkla elde edebileceğiniz gibi maliyet açısında da daha düşük bir ücret ödemiş olursunuz.

Bununla birlikte traktöründe belirli özellikleri karşılayabiliyor olması gerekiyor. Traktörün gücü, yedek parça bulma kolaylığı, servis imkanları, kuyruk mili, lastiklerinin iyi olması, hidrolik direksiyonlu olması ve çift çeker olması bu detaylardan en önemlileri. Tüm bu detaylardan yoksun bir traktör sizi yarı yolda bırakacabileceği gibi olası bir arıza sonrasında da tamiri çok zor hatta imkansız olabileceği için bir anda traktörünüz hurda durumuna dönüşebilir.

Traktör seçiminde ise tüm bu detayları karşılayan en önemli markalar arasında New Holland traktör modelleri ve Claas traktörler geliyor. Her iki markada hem satış öncesi hem de satış sonrası verdikleri hizmet sayesinde tarım sektöründe varlığını sürdüren insanlar için vazgeçilmez durumdalar. Hem New Holland traktörlerin hem de Claas traktörlerin her ihtiyaca uygun modeller üretiyor olması da müşterileri çeken detaylardan bir diğeri.

Sonuç noktasında hangi modeli ya da markayı seçiyor olursanız olun ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Aksi takdirde hoş olmayan sonuçlar ile karşı karşıya kalabilmeniz ve tarlanızdan alacağınız verimin düşmesi olası bir durum. Bu sebeple sıfır yerine ikinci el traktör alıyorsanız nereden alacağınıza dikkat etmeniz gerekiyor. İkinci el  traktör almaya karar verdiyseniz, Avrupa’nın lider araç pazarı Truck1’i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

ADVERTORİAL

Editör: Vitrin Haber