TRABZON (AA) - Trabzon'da "İnsan Ticaretinin Çocuklara Yönlenmesinin Önlenmesi Projesi" kapsamında panel gerçekleştirildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, çocukları korumanın, birey olarak güçlenmelerini ve güvenli ortamda büyümelerini sağlamanın herkesin en temel görevi olduğunu söyledi.

Bugünün özel çocuklarının, mülteci ve savaşın çocukları olduğunu belirten Ayvazoğlu, "Son yıllarda değişen dünya düzeni nedeniyle mülteci sayısında çok büyük artış oldu. Ülkemizin de coğrafi konumu, kültürel ve tarihsel ilişkileri nedeniyle en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan ülke konumuna geldik." ifadesini kullandı.

Ayvazoğlu, bunların önemli bir kesimini de çocukların oluşturduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kocaman bir trajedi ve sorumluluğundan kaçamayacağımız bir yük bu. Kaçmayacağız da. Şahitlik ediyorsunuz hepiniz zaten. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki duruşu dünyaya örnek olduğu gibi içeride bütün o ırkçı baskılamalara, kışkırtmalara rağmen insaniyet ve vicdaniyet abidesi gibi orada durmakta."

Panelin önemine de dikkati çeken Ayvazoğlu, "Çocukların ihtiyaçlarına cevap ve vesile olabileceği inancıyla bu panelin, sonrasındaki çalıştayın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu da Göç İdaresinin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunarak, programın önemine dikkati çekti.

Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği Başkanı Nilgün Turan da projenin önemi hakkında değerlendirmede bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından İl Göç İdaresi'nden uzman Samet Kamber, Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği'nden avukat Demet Sümer ile Uluslararası Göç Örgütü'nden göç uzmanı Anastasia Sağlam katılımcıları bilgilendirdi.


Kaynak: aa