TRABZON (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) bağlı acente temsilcileri, Trabzon'da okyanus canlılarının da yer aldığı yaklaşık 198 metrelik "Tünel Akvaryum"da düzenlenen programda bir araya geldi.

Ortahisar Belediyesince bölge turizminde alternatif oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Tünel Akvaryum'u gezen katılımcılar, turizme dönük istişarelerde bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tünel Akvaryum'un kente ayrı bir değer kattığını söyledi.

Tünel Akvaryum'u yeni bir turizm destinasyonu ve turizm potansiyeline artı değer katmak için hayata geçirdiklerini belirten Genç, proje hayata geçer geçmez de olumlu geri dönüşler almaya başladıklarını aktardı.

Genç, turizm acente temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla akvaryuma ziyaret programı düzenlediklerini ifade ederek, "Girişte bu manada bir istişare yaptık, değerli fikirlerini aldık. O değerlendirmelerden sonra da buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin en profesyonel manada ziyaretini gerçekleştirip, pürüzsüz şekilde tamamlamasını istiyoruz. En küçük bir hataya da mahal vermemek istiyoruz." dedi.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı ise Tünel Akvaryum'un kente kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Genç'e teşekkür etti.

Tünel Akvaryum'un turizmde farklı alternatif oluşturduğunu belirten Kantarcı, ziyaretçi sayısının da beklentinin üzerinde seyrettiğini vurguladı.

Kantarcı, akvaryumun temmuz itibariyle ciddi talep görmeye devam edeceğini belirterek, "Bu sadece Ortahisar, Trabzon için değil, Doğu Karadeniz için de ciddi bir farkındalık. Buradaki onlarca, yüzlerce balığın farklı renkleri gibi ciddi bir renk kattı." diye konuştu.

Kaynak: aa