TRABZON (AA) - Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, şehrin sadece akademik başarı ile değil sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerle de Türkiye'de önemli illerden biri olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Fettahoğlu, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 6 aydır görevde olduğunu ifade ederek, Trabzon'da daha önce şube müdürü olarak çalıştığını söyledi.

Trabzon'u çok iyi bildiğini dile getiren Fettahoğlu, "Ben burada sadece bir Milli Eğitim Müdürü olarak değil aynı zamanda bir öğrenci velisi olarak da bulunmaktayım. Bu şehirdeki 142 bin evladımızın da aynı zamanda velisiyim. Her konuya bir veli gözüyle bakıyorum." dedi.

Fettahoğlu, şehrin sadece akademik başarı ile değil sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerle de Türkiye'de önemli illerden biri olmasını arzu ettiklerini belirterek, "Yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız bütün çalışmalara bu plan doğrultusunda devam ediyoruz." diye konuştu.

"Sıfır Atık Kütüphanesi, Veli Akademisi ve Okulsuz Kütüphane Kalmasın" gibi projeler hakkında da bilgi veren Fettahoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın başlattığı Mesleki Eğitim Seferberliğinin hedefinde 1 milyon çırak öğrencimiz var. Meslek lisesi memleket meselesi aslında. Trabzon'da bu konuda ciddi yol almamız gerektiğini düşünüyorum. Biz başladığımızda mesleki eğitimde 900 çırak öğrencimiz vardı. Bugün bu sayı 3 bin 100'lere çıktı. Yakın zamanda ise 5 bini hedefliyoruz."

Fettahoğlu, Trabzon'un bilimsel anlamda ve teknolojik anlamda yapılacak çalışmalarda öncü illerden biri olması gerektiğine vurgu yaparak, "Geçen yıl başvuru sayımız 115, bu yıl 220 oldu. Geçen yıla göre derecelerimize baktığınız zaman, bölgeye davet edilen 35 projeden derece alan 15 proje Trabzon'un. Bu anlamda Karadeniz Bölgesi'nde birinci sıradayız." dedi.

Okulların fiziki durumu hakkında da bilgi veren Fettahoğlu, "İlimizde doğal gaza geçen okul sayımız 67, doğal gazın gelmiş olduğu, fiziksel anlamda doğal gaza uyumlu 126 okulumuz var. 126 okulumuzun tamamı eylül ayında doğal gaza geçmiş olacak." ifadelerini kullandı.


Kaynak: aa