TOEFL, dünya çapında birçok ülkede oturma izni, eğitim ya da yurtdışı kaynaklı şirket ve kurumlarda çalışma durumunda alınması talep edilen bir belgedir. İngilizce açılımı “Test Of English as a Foreign Language” olan sınav, yabancı kurumlarla iş birliği için gerekli olan ve kişilerin İngilizce dil yeterliliğini dört ana kolda ölçen bir sınavdır. TOEFL belgesi, günümüzde yurtdışı odaklı birçok kurumda sahip olunması istenen bir belge olduğundan dolayı TOEFL sınavı oldukça önemlidir.

TOEFL İBT sınavı ise yüz yüze olmayan ve tamamen internet üzerinden online olarak yapılan TOEFL sınavıdır. İnternet ve bilgisayar üzerinden yapıldığı için kağıt üzerinde yapılan sınavlardan daha uzun bir süreye sahiptir. Oluşabilecek teknik sorunlar nedeniyle internet-based test, 3 saat 10 dakika ile 4 saat 20 dakika arasındaki zaman dilimlerinde uygulanmaktadır.

Sınava girecek öğrenciler için önemli noktalardan biri sınav içeriğidir. Dört ana bölümden oluşan test, güvenli ve yetkili test merkezlerinde internet üzerinden gerçekleştirilir. Standart bir klavye ile katılım sağlanır. Oldukça kolay ve pratik bir sınav formatına sahiptir. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma kategorilerinde 30’ar puan olarak değerlendirilir. İlk iki bölümden sonra 10 dakikalık ara bulunur. TOEFL İBT sınavı, yanlış cevaplar sonucunda puan kesmez ve toplamda yaklaşık 3 saat sürmektedir.

TOEFL İBT sınavı, test merkezinde yapıldığı gibi ev ortamında da yapılabilir. Home Edition olarak adlandırılan sınav, ev ortamında gerçekleşir ve bir sınav gözetmeni tarafından çevrimiçi olarak takip edilir. TOEFL İBT sınavıyla aynı içeriği sahip olan Home Edition, aynı nitelikleri taşır ve dünya çapında kabul görmektedir. TOEFL İBT sınav puanı 2 yıl geçerlilik süresine sahiptir.

1964 yılından itibaren yapılmaya başlanan TOEFL sınavı, önceden sadece Amerika Birleşik Devletleri ve ona bağlı kurumlar içerisinde gerçekleştirilmesine rağmen günümüzde birçok Avrupa ülkesinde de uygulanmaya başlanmıştır.

Advertroial

Editör: Vitrin Haber