Jilet Yöntemi kadınlar tarafından sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Çünkü jilet yöntemi diğer yöntemlere oranla hem zahmetsiz, hem acısız hem pratik hem kolay hem de rahat bir yöntemdir. Doğru uygulama ile güzel sonuçlar alabilirsiniz. jilet yöntemini uygulamadan önce kesinlikle araştırmanız ve danışmanız gerekiyor.

 Aksi takdirde cildinizde bazı sorunlar oluşabilir. Günümüzde ki Bazı kadınlar çocuk yaşta hiç araştırmadan ve danışmadan jilet uygulaması yaptığı için cildindeki bazı sorunlarla baş başa kalabiliyor. Bunu önlemek için önce araştırıp daha sonra jilet uygulamasını yapmalısınız. Jilet uygulamasının diğer uygulamalar gibi birçok püf noktası vardır. Bu püf noktaları bilerek uygula yaptığınızda güzel sonuçlar alabilirsiniz.

 Yalnış Jilet Seçimi

Doğru yaprak jilet seçimi en önemli etkenlerden biridir. Jilet seçerken kesinlikle kadınlara özel jilet almanız gerekmektedir. Çünkü kadınların cildi erkeklerin cildine göre daha hassas ve narin olduğu için erkek için  alırsanız cildi tahriş veya kızarıklıklara yol açabilir. Bu da hoş bir görüntü sağlamaz.

Jilet seçerken iki ya da üç bıçaklı ürünleri tercih edebilirsiniz.

 Cildiniz Kuruyken Jilet Uygulamayın

 bir diğer dikkat edilmesi gereken Kural da cildiniz kuruyken jilet uygulamamanız olacaktır. Çünkü cildiniz kururken uyguladığınızda cildiniz tahriş, deri dökülmesi yaşayabilir ya da cildiniz, kızarıp, kuruyabilir. Bu nedenle jilet yöntemini uygulamadan önce kesinlikle cildinizi su ve saç kremi ile yumuşatıp Öyle uygulamanız daha doğru bir uygulama olacaktır. Banyo yaptıktan sonra jilet yöntemini uygularsanız cildiniz daha çok yumuşadığı için daha güzel bir uygulama olacaktır.

 Jilet Sonrası Nemlendirmeyi Unutmayın

Yaprak Jileti güzel bir şekilde püf noktaları ile uyguladıktan sonra cildinizin tahriş olmaması, kızarmaması ve kuruyup, dökülmemesi için nemlendirmeniz gerekmektedir. Nemlendirme işlemini sadece nemlendirici krem ile yapmanız gerekmiyor. İsterseniz bebek yağı, bebek pudrası, losyon gibi bakım ürünleri ile de cildinizi güzel bir şekilde nemlendirebilirsiniz. Böylece cildiniz tahriş olmaz, kızarmaz ya da kurumaz daha doğru bir jilet yöntemi olur.

 Kılın Çıkış Yönünden Almanız Gerekiyor

Jilet yönteminde bir diğer önemli Püf nokta ise Kılın çıkış yönünden almanızdır. Yani ağda yöntemi yaparken uyguladığınız yöntem gibi.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber