SAMSUN (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Havza Şube Başkanı İzzet Gültekin, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban derisi bağışlarını kabul ettiklerini bildirdi.

Gültekin, yaptığı açıklamada, vatandaşların kurban derilerini istedikleri vakıf ya da kuruma bağışlayabileceklerini hatırlattı.

Kurban derilerinin piyasada çok ucuz fiyata satıldığına işaret eden Gültekin, "THK olarak kurban derilerinin değerini bulması için ihale ile satmakta ve hayır sahiplerinin hayırlarının tam değerini bulmasına vesile olmaktayız. Kurbanda amaç hayır yapmaktır. Bu hayrı yaparken insanların dini duygularını istismar edenlere dikkat edilmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı.

THK'nin Türkiye'nin sivil havacılığına önemli desteği bulunduğunu vurgulayan Gültekin, şunları kaydetti:

"Gençlerimize ücretsiz havacılık eğitimi verilebilecek, orman yangınlarına havadan müdahale edilmesine, 7 gün 24 saat hava ambulans hizmeti verilmesine yardımcı olmanın gurur ve huzurunu yaşayacaksınız. Havaların sıcak geçmesi nedeniyle kurban derilerinin bozulmaması için az da olsa tuzlanması gerekmektedir. En kısa zamanda görevlilere makbuz karşılığında teslim edilen deriler değerini bulacaktır."


Kaynak: aa