Tesettür giyim alanında renk olarak herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Hemen her renkte kıyafet ya da eşarp bulabilme imkanı sunuluyor. Tunik, ferace ya da kaban gibi ürünlerde eskiye nazaran daha fazla renk skalasının bulunması kadınlara alışverişlerde daha sağlıklı seçimler yapabilme imkanı sunuyor. Tesettür giyimde çok tercih edilen renkler kullanılacak ürünün modeline ya da türüne göre değişebiliyor. Aynı zamanda renk tercihlerini etkileyen en önemli unsurlardan biri de mevsim faktörüdür. Sonbahar gibi geçiş mevsimlerinde daha çok baharat tonları ağırlık kazansa da yaz aylarında ve ilk bahar mevsiminde kadınlar soğuk renkleri fazlası ile tercih ediyorlar. Tarzınızı belirleyecek türden seçimler yapmak istediğinizde renklerin gücüne de önem vermeniz gerekiyor.

Kış Aylarında Çok Tercih Edilen Tesettür Renkleri

Giyim açısından farklı ürünlere yer veren kadınlar kombinlerinde özellikle renklerin uyumuna büyük bir özen gösteriyorlar. Bazen zıt renklerin bir araya getirmiş olduğu uyumu yakalarken bazen birbirini tamamlayan tonları kullanabiliyorlar. Kış modası bu yıl renk olarak baharat tonlarını ön planda tutuyor. Hem sıcak bir görünüm sunması hem de daha canlı bir duruş için baharatların sıcak tonları daha çok ilgi görüyor. Özellikle kaban modellerinde koyu hardal sarısı, bordo renk, haki gibi tonlar en çok tercih edilenler arasında bulunuyor.

Tesettür Giyimden Renk Uyumunun Önemi

Giyim konusunda kadınların beden kaygısı kadar önemli olan bir diğer önemli konuda renklerin uyumudur. Hangi ürün seçilirse seçilsin renk faktörüne büyük bir önem vermek gerekiyor. Tesettür giyimde bu detay önemli olduğundan tasarımcılar renk ve desen skalasını her zaman geniş tutmaya özen gösteriyor. Hem açık hem de koyu tonlara ağırlık verilmesi ile birlikte rengarenk tunikler arasından çok daha rahat bir şekilde seçim yapılabiliyor.

Tesettür Giyimin Çok Satan Renkleri

Kadın giyiminde renkler her zaman önemli olsa da bu renkler içerisinde de çok fazla satışı yapılan ürünler bulunuyor. Her ne kadar mevsim şartları etkili de olsa bazı renk tonları her zaman kullanılabilme garantisi sunuyor. Krem rengi, açık kahve tonları, kırmızı, siyah gibi kolay kombin yapılabilen ürünler her zaman tercih ediliyor.

Kaynak :

Advertorial

Editör: Vitrin Haber