Daha önce hiç psikologlar tarafından sunulan terapi hizmetlerinden faydalanmamış olanlar, bu sürecin nasıl işlediğini merak ediyor. Bu konuda en sık gündeme gelen konulardan biri de ilk seansta nelerin konuşulduğu oluyor. İlk seansta çoğu zaman ayrılan süre yeterli olmaz. Çünkü bu seans aslında danışan ile psikoloğun birbirini tanıdıkları, tanıştıkları seanstır diyebiliriz.

İlk seansta öncelikle psikolog danışanına kendini tanıtır. Hangi okuldan mezun olduğu, bugüne kadar neler yaptığı, hangi eğitimleri aldığı ve kimi zaman hangi psikoterapi yöntemlerini uyguladığı gibi konularda danışana kendini tanıtır ve psikologların gizlilik esaslarından söz eder. Ardından danışanın da temel bilgilerle kendini tanıtması istenir.

Danışanın nerede yaşadığı, kaç yaşında olduğu, mesleği, bir günü nasıl geçirdiği gibi en temel bilgileri aktarması ilk seans için yeterli olacaktır. Ancak danışanın daha fazla detay vermek istemesi durumunda da hiçbir sakınca olmaz. Danışanlar için ilk seansın kimi zaman gergin geçtiği de söylenebilir. Çünkü insanlar hiç tanımadıkları birine sıkıntılarından ve sorunlarından söz etmekte zorlanırlar. Ancak bu kısa tanışma, aradaki bariyerin kalkması ve psikolog ile danışan arasında bir telepatinin oluşabilmesi adına da büyük önem taşır.

Seansta danışan hemen yardım almak istediği konunun konuşulmasını da isteyebilir. Neden terapi almaya ihtiyaç duyduğu, kişinin yaşadığı sıkıntının ne olduğu konusuna bir an önce geçiş yapmak da isteyebilir. Bu durumda taleplerini terapi uygulayan psikoloğa iletmesinde herhangi bir sakınca olmayacaktır. İlk seans gerginliğini bazı danışanlar kendini tanıtarak aşarken bazıları da sorunun irdelenmesine bir an önce başlanmasını sağlayarak atlatabiliyor. Terapistler de bunun farkında olduklarından sorunu konuşmak için mutlaka bir sonraki seansı beklemek gerekir gibi bir yaklaşım sergilemiyor.

Psikolog Seans Ücretleri

En sık merak edilen konulardan biri de psikolog seans ücretleri oluyor ancak her psikolog için seans ücreti aynı olmayabilir. Bu nedenle net ve sabit bir fiyatın geçerli olmadığı bilgisini iletmemiz gerekiyor. Armut.com adresine tıklayarak psikolog için fiyat talebi oluşturabilirsiniz. Tarafınıza kısa zamanda fiyat teklifleri gelmeye başlar. Böylece uygun fiyatı sunan psikolog için kolaylıkla randevu oluşturabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber