Teknede iftar organizasyonu oldukça eğlenceli olabilmektedir. İftar saatlerinde yemeklerini yiyen konuklar hoş bir sohbet ve eğlence ortamında vakit geçirebilmektedir. Üstelik boğazda tekne turu ile de şehrin ve denizin güzel manzaralarına şahit olmak mümkündür. Düzenlenene etkinliklerde çoğunlukla kalabalık ailelerin, arkadaş gruplarının katılımı olmaktadır. Bunlar bireysel teknede iftar organizasyonu düzenleyenlerdir.

Bunun dışında bazı işletmeler ve şirketler çalışanlarıyla iftarda eğlenceli bir ortam sunmak ya da toplantı uygulamak için bu tip bir aktivite düzenleyebilmektedir.  Teknede iftar programı bu şekilde düzenlenmektedir. Yapılan etkinlikler içerisinde çeşitli eğlence unsurlarına yer verilerek şirketleri için çalışanlara motivasyon amacıyla bu tip boğaz turları ya da özel iftar yemekleri ramazan aylarında tercih edilebilmektedir.

Teknede İftar Organizasyonu Nasıl Yapılır?

Teknede iftar organizasyon nasıl yapılır? Genellikle tekne ve yatlar armatörler tarafından çeşitli acente, organizasyon kuruluşlarına verilmektedir. Kiralama işlemlerinin yönetimi bu işletmelerin sorumluluğu altındadır. İnternet üzerinden teknede iftar yemeği için bu tip organizasyonlarla iletişime geçebilirsiniz.

Bu organizasyonlar size hangi tarihlerde iftar yemeği vermek istediğinizi, kaç kişinin katılım sağlayacağını ve ne kadar süre ile tekne gezisi gerçekleştirileceğini sormaktadır. Buna bağlı olarak da ücret talebi olmaktadır. Genellikle saatlik şekilde kiralanan tekneler oldukça uygun fiyatlı olurken, çok sayıda katılımın olması ve lüks bir boğazda tekne turu isteyenler yat tercih edebilirler.

Yat turları ile tekne turları arasında büyük farklar olmasa da yatların çok daha geniş alanları olduğu ve aranan konforu sağladığı bilinmektedir. Buna bağlı olarak da fiyatları tekne kiralama fiyatlarına göre çok daha yüksektir. Teknede iftar organizasyonu düzenlendiğinde işleyiş şu şekilde ilerler;

  • Konular iftar saatinden önce belirlenmiş saatte tekneye gelir
  • Teknede herkes yerlerine oturur
  • İftar saatinde yemekler yenir
  • Teknede hazırlanmış eğlenceler uygulanır (canlı müzik, dans vb.)
  • Tekne turu tamamlanır ve başlangıç yerine dönülür

Teknede Hangi Etkinlikler Düzenlenir?

Teknede hangi etkinlikler düzenlenir? Çoğunlukla yat ve teknelerde alkol tüketimi yaygın olsa da ramazan aylarında düzenlenen iftar yemeklerinde bu tip bir seçenek bulunmamaktadır. Müzik eşliğinde eğlence ortamı oluşan bu teknede iftar etkinlikleri hemen her türden müzik seçeneği için düzenlenmiş canlı müzik orkestraları sayesinde hazırlanabilmektedir.

Ayrıca burada eğer tekne geniş bir alana sahipse ve opsiyonel olarak dans etmeye uygun bir tekne ya da yat tercih edildiyse dans pisti de bulunmaktadır. Böylece iftar yemeğinden sonra katılımcılar müzik eşliğinde dans ederek eğlenebilirler. Ramazan aylarında düzenlenen çeşitli etkinlikler arasında karagöz ve Hacivat olarak bilinen gölge oyunlarına yer verilmesi ya da animatörlerin yapmış olduğu eğlenceli gösteriler de ekstradan tercih edilebilir.

Birçok teknede iftar organizasyonu sağlayan acente bu tip etkinlikler için farklı ek ücretler talep edebilmektedir. Çoğu teknede iftar yemeği yalnızca yemek ve boğaz gezisi ile biterken yapılan tüm ek eğlenceler fiyata tabidir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber