Bir ev satın alamaya niyet etmeden önce, ne kadar tasarruf etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. Bunun içinde size ilk önerimiz gelirlerinizi ve giderlerinizi listelemeniz yönündedir. Sonrasında hangi kalemlerden kısıtlama yapabileceğinize bakın.  İşte ilk adımı geçtiniz bile…

İkinci adım ise zaman planlamasıdır. Ne kadar sürede evinize kavuşmayı planladınız. Banka kredilerini düşünerek alacağınız evin en az %20 peşinatına sahip olmanız gerekiyor değil mi? Evet bu planlama iyi ancak buna ihtiyacınız kalmadı. Yeni tasarruf çözüm modelleri sunan finans kurumları faizsiz ve peşinatsız yöntemler sunuyor. 

Masraflarınızı azaltmanızda yarar var. Tasarruf yaparak ev sahibi olma fırsatınız var.  Ancak ekstra tasarruf daha yüksek aylık ödeme yaparak evinize daha kısa zamanda kavuşma şansı verir. 

Tasarruf planınıza esneklik kazandırın.  Peşinatınız için tasarruf etmeye başlamadan önce bir acil durum fonu oluşturun.  

Bir ev satın almak, tasarruflarınızın iyi bir kısmını gerektiren uzun bir süreç olabilir, ancak hepsini ev sahipliğine hazırlık olarak düşünün. Evinizi satın aldıktan sonra tüm bu masraflara sahip olacaksınız, ancak evin kendisiyle ilgili büyük masraflarınız da olacak. Bu yüzden bunu hem maliyenizi hem de ruhunuzu ev sahipliğinin getirdiği ekstra masraflara hazırlamak için kuru bir çalışma olarak düşünün.

Tasarrufa Dayalı Finans ve Dayanışma Ruhu

Elbette ekonomik gelişmeler ve tüm dünyadaki faiz dengesizliği, ekonomi sektörünü alternatif çözüm yollarını aramaya ve oluşturmaya itti. Uzun yıllardır devlet kontrolünde hizmet veren tasarrufa dayalı finans şirketleri sıkı denetimler ile her geçen gün daha faydalı ve güçlü bir duruma geldi. Binlerce kişi ev sahibi olurken finans şirketlerinde doğru yatırımlar ile güçlü sermayelerini daha güçlü hale getirdi. 

Daha çok Anadolu’da kültürümüzden gelen dayanışma ruhu ile harekete geçen sistem peşinatsız, vade farksız, kişinin bütçesine göre aylık taksit miktarı ile ev ve araba sahibi yapıyor.  Üstelik içinde geliştirdiği yöntemler ile her ihtiyaca yönelik farklı ancak her biri birbirinden avantajlı yöntemler sunuyor. 

Bu sistemde çalışan şirketler vatandaşa, kendilerine ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak birlikte fayda sloganlarına uygun bir vizyon sergiliyor. 

Advertorial

Editör: Vitrin Haber