Tarım sektöründe süt sağma makineleri hayvancılıkla uğraşan üreticiler için pratik ve kolay bir hizmet sunar. Tarım ve hayvancılık sektöründe yer alan üreticimizin daha az emek harcayarak daha çok ve kaliteli ürün elde etmesi için kendi emek güçleri dışında destek bir güce ihtiyaç duyabilirler. Süt sağma makineleri bu ihtiyacı karşılamak için üretilmiştir. Hayvancılık sektörüyle uğraşan üreticilerimiz elle süt sağım yaparken, zamanın verimliliği açısından vakit kaybı yaşayabilir. Bunun yanı sıra açık alandan sığım yapılması elde edilen ürünün hijyenikliği açısından da sakıncalıdır. Eski usül ya da klasik yöntem olarak elle sağma işlemi, sağım esnasında üreticinin ve sağılan hayvanın daha az zararla sağma işlemini sonlandırması için hizmete sunulur.

               Süt sağma makineleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için kullanılır şekilde farklı modelleriyle üretilmiştir. Üreticimizin bu açıdan mağduriyet yaşamaması için hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanlara uygun olarak süt sağım makineleri mevcuttur. Süt sağma makineleri, inek, koyun ve keçi sağma makinesi olarak 3 çeşidi vardır. Süt sağım makineleri hayvanlara göre farklı modellere ayrılsa da tüm sağım makinelerindeki temel fikir, kaliteli ürün, tahribata uğramayan hayvan ve üretici için zaman kullanımıdır.

               Süt sağma makineleri, Çalışma sistemine göre elektrikli, manüel pompalı, benzinli motorlu ve jeneratörlü olarak dörde ayrılırlar. Benzinli süt sağım makineleri hem elektrikli hem de benzinli çalışabilen yapısı sayesinde uzun ömürlü üretim sağlar. Elektriğin olmadığı yerlerde benzinle çalışarak tüm aksama ihtimallerini ortadan kaldırır. Jeneratörlü süt sağım makineleri, daha çok ahırlarda tercih edilen bir üründür.

               Süt sağma makinesi, yedek parça tedariki ve makine aksesuarları ile üreticilerimize kaliteli hizmet sunmaktadır. Yedek parça, makinenin arıza çıkarması sonucunda sorunun giderilmesi için firma tarafından üreticiye sunulan hizmetlerden biridir. Süt sağım makine aksesuarları da ürün çeşitliliği ve kaliteli hizmet sağlama açısından önemlidir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber