Covid-19 pandemi süreci devam ederken insanların bilinçlendiği en önemli konulardan biri de sağlık oldu. Tek başına SGK’nın yeterli olmadığı durumlarda bireylerin tedavi görmek istedikleri hastanelerde, istedikleri tedaviyi yaptırabilmelerine olanaklar sağlayabilen tamamlayıcı sağlık sigortalar da bu süreçte yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Yaş farketmeksizin herkesin yaptırması gereken tamamlayıcı sağlık sigortası seçerken de bireyin dikkate alması gereken bazı konulardan bahsedelim. Tamamlayıcı sağlık sigortası karşılaştır işlemini yaparken aşağıda verilen bilgilere göre değerlendirebilirsiniz.

Fiyat Performans İlişkisi

Ücretten kısmanız bütçenize katkı sağlasa da sigortanın kapsama alanı da bu bağlamda daralabilir. Sigortanızı seçerken poliçenin hangi teminatları kapsadığı önemli bir unsur zira satın alırken kaçacağınız masraf kısa süreli bir kazanç sağlıyor gibi görünse de ileride sizin için daha maliyetli olabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları için bir araştırma yapmalısınız.

Teminat Limitleri ve Kapsamları

Bazı ek hizmetler ve paketler sunan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri olsa da genel olarak 2 tür teminat vardır. Ayakta tedavi limitleri sizin için seçici bir unsur olmalı zira yatarak tedavi de limit bulunmamaktadır. Bazı tedaviler ise sigorta tarafından kapsam dışı kalır bu yüzden sigortanızın hangi tedavileri kapsadığını bilmek sigortayı yaptırmadan önce önemli.

Aile Fertleri

Aile fertlerinden kaçınının tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi kapsamına gireceği belirlenmelidir. Bazı şirketler ailenizle toplu bir şekilde faydalanmak istediğiniz takdirde size bir poliçe indirimi sağlayabilir.

Hizmet Veren Sağlık Kuruluşları

Seçeceğiniz tamamlayıcı sağlık sigortasına göre ikamet adresiniz çevresindeki sağlık kuruluşlarından hizmet alıp alamayacağınızı öğrenmelisiniz. Uygun sigortayı seçmek olası durumlarda ulaşım derdini ortadan kaldırabilir ve en yakın sağlık kuruluşundan hizmet alabilirsiniz.

Ne Kadar Beklemek Gerekir?

Değişkenlik göstermesine rağmen çoğu sigorta şirketinde bekleme süresi 3 aydır. Yani poliçeniz kapsamında olan hastalıklara göre bekleme süresi değişkenlik gösterebilir.

Sigortanızı yaptırmadan önce size sunulan şartları incelemeniz ve bekleme sürelerini öğrenmeniz önemlidir.

Poliçe Kapsamında Teminat Verilmeyen Hastalıklar

Tamamlayıcı sağlık sigortası denildiğinde herhangi bir hastalığın tedavisinin sigorta kapsamında karşılanacağı düşünülebilir fakat her şirketin teminat kapsamı farklı olmakla birlikte size ek teminatlar da sunabilir. Olası bir rahatsızlığa sahipseniz sigortanızın bu bağlamda size bir bekleme süresi vereceği ya da poliçe kapsamına alıp almayacağı sigorta yapılmadan önce kontrol edilmelidir.

Bireysel ya da aile fertlerini kapsayan, bütçenize ve diğer sağlık şartlarınıza en uygun tamamlayıcı sağlık sigortasını seçmek için https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresini ziyaret etmeniz yeterli!

Bu bir Advertorial haberdir

Editör: Vitrin Haber