Özellikle sucuk, pastırma ve kavurma ürünleri ile ön plana çıkan Sultan Et, Kurban Bayramı’nın gelmesi ile özellikle evde kavurma yapma tarifi arayan kadınların hayatını kolaylaştırmak için çeşitli tüyolar paylaştı.

Türk mutfağının yapı taşlarından biri olan kavurma
hem içerdiği protein, demir ve çinko ile büyük bir besin değeri taşıması hem de bedeni, kas yapısını ve zihni dinç tutması açısından tercih edilen bir yemek çeşididir. Fakat kavurmanın iyisini bulmak kadar yapmak da son derece önemli ve maharet isteyen bir iştir. Öyle ki eğer evde kavurma yapmaya kalkarsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken konu etinizin çeşidine göre doğru bölgeyi bulabilmenizdir. Eğer elinizde koyun ya da kuzu eti varsa kavurma yapmak için en uygun bölge but ve kol kısmıdır. Eğer elinizde dana eti varsa sırt ve kol-kürek kısmından kavurma hazırlamanız doğru olacaktır.

Etin çeşidine göre doğru bölge tespit edildikten sonra etler kuşbaşı olarak doğranır. Burada etlerin iyice yıkanması ve yıkandıktan sonra bir müddet süzdürülerek sudan arındırılması son derece önemlidir. Aksi takdirde kavurmanın lezzetinde ve diriliğinde sorun yaşanacaktır.

En iyi kavurma, kendi yağı ile kavrulur. Bu yüzden etin kendi yağı dışında ilave yağ kullanmamanız önerilmektedir. Etin yağlı kısımlarını ayırarak öncesinde bir tavada ya da tencere eritmeniz ve sonrasında kuşbaşı olarak doğradığınız etleri ilave etmelisiniz. Yağ eritilirken mutlaka kıkırdaklar kalacaktır, kuşbaşı etler tencere ya da tavaya atılmadan önce bu kıkırdakları almanızda fayda var.

Eti kavururken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise ateşin derecesidir. Alışılmışın aksine en iyi kavurma yüksek ateşte yapılandır. Nedeni ise son derece basittir çünkü yüksek ateşte kavrulan et sulanmaz. Eğer kısık ateşte kavurursanız et sulanacaktır. Etler iyice kızardıktan sonra ateş kısılmalı ve tencerenin kapağı etlerin sertleşmemesi için açık bırakılmamalıdır.

Etin çeşidine göre süreyi ayarlamak da önemlidir. Eğer kuzu ya da koyun eti kullanıyorsanız daha kısa sürede kavurma elde edebilirsiniz. Koyun ya da kuzu eti dana etine göre daha çabuk pişmektedir. Eğer dana etinden kavurma yapıyorsanız çok az su ilave edebilirsiniz. Tabii suyu pişirme esnasında ilave etmelisiniz.

Kavurma yapılırken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi de tuz ya da baharatların etler pişmeden atılmasıdır. Bu tarz baharatlar etler iyice piştikten sonra katılmalıdır. Damak tadınıza göre kavurma yapımında pek çok farklı baharat tercih edilebilir. 


Kavurma ya da benzer ürünler hakkında bilgi almak için https://www.sultanet.com/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.

Marka Hakkında
Sultan Et, 1973 yılında faaliyetine Ankara’ da başladı. Başlangıçta sadece sucuk ve pastırma üreten firmamız, bugün 10 farklı ürün çeşidinde 300 ‘ e yakın ürün üretmektedir. Aile şirketi olarak kurulan firmamız, 2. Kuşağın yönetime geçmesiyle şarküteri çeşitlerinde ürettiği sucuk ve pastırmaya ilave olarak sosis, salam, kavurma, füme et, jambonla beraber taze/donuk dana-kuzu et ve et ürünleri üretimine dair yatırımlar yaparak ürün çeşitliliğini artırdı. Ülkemizin farklı yerlerinde bulunan 5 bölge müdürlüğü ve bölge müdürlüklerine bağlı bayii ağı ve ulusal/ yerel zincir marketler kanalıyla ülkemizin her yerine hizmet etmeye çalışılmaktadır. Ülkemizin farklı yerlerinde bulunan 5 bölge müdürlüğü ve bu bölge müdürlüklerine bağlı bayii ağı ve ulusal/ yerel zincir marketler kanalıyla ülkemizin her yerine hizmet etmeye çalışılmaktadır. Tüm dağıtım ağında kendine ait sıcaklığı sürekli kontrol edilen frigofrik araçları kullanmaktadır. Detaylı bilgi için
www.sultanet.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber