Zeytinyağı normalde 27 derece sıcaklıkta sıkılır ve bu sıcaklık şartlarında elde edilir. Soğuk sıkım zeytinyağı ise 27 derecenin altında bir sıcaklıkla üretilen yağlardır. Normalde 27 derecede veya daha üzeri sıcaklıklarda sıkılan zeytinlerin düşük sıcaklıklarda sıkılmasıyla soğuk sıkım zeytinyağı elde edilmektedir.

Bu şartlar altında üretilen soğuk sıkım zeytinyağlarının besin değeri diğer yağlara göre daha fazladır. Bununla birlikte soğuk sıkım zeytinyağı 27 derece veya daha sıcak koşullarda elde edilen yağlardan da daha fazla besin değerine sahiptir.

Ayrıca bu yağ erken hasat ürünlerinden yani erken zeytinlerden üretilmektedir. Bu nedenle daha faydalı ve daha lezzetli zeytinyağı arayan bireyler için soğuk sıkım zeytinyağları ilk tercihtir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nasıl Üretilir?

Soğuk sıkım zeytinyağları üretim şekli ve üretim anında kullanılan zeytinler sıcak sıkımlardan farklıdır. Öncelik olarak bu yağların üretiminde erken hasat zeytinler kullanılır. Bu nedenle hem zeytinin erken hasat olması hem de daha soğuk sıcaklıklarda üretilmesi sebebiyle zeytinlerden daha az miktarda yağ elde edilir.

Zeytin başına üretilecek olan yağ miktarının daha az olması ve sıkımın daha doğal bir şekilde gerçekleşmesi sebebiyle de soğuk sıkım zeytinyağlarının besin değeri daha yüksek olur. Bu yağların üretimi ise aşağıdaki adımlar doğrultusunda gerçekleşir;

  • Öncelik olarak erken hasat olan zeytinler toprağa düşmeden toplanır (Bu aşamada zeytin ağacından düşmeyen zeytinler erken hasattır)
  • Ardından toplanan zeytinler aynı gün içerisinde öğütülür
  • Bu öğütme aşamasında sıcaklığın 27 derece altında olmasına dikkat edilir

Velvet Olive Oil, yukarıdaki adımların her birini eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulayarak sizleri en sağlıklı zeytinyağları ile buluşturmaktadır. Web sayfamızda sizlere sunulan çeşitlerden biri olan natürel Sızma Zeytinyağı da kendi şartları doğrultusunda üretilir.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Fiyatları Nelerdir?

Zeytinyağı fiyatları birçok faktör doğrultusunda değişiklik gösterir. Bu aşamada belirleyici faktörler arasında yağın çeşidi, litresi ve kalitesi yer almaktadır. Örneğin 5lt zeytinyağı fiyatı 1lt zeytinyağına göre daha yüksek olabilir. Ancak Velvet Olive Oil, uygun fiyatlar karşılığında doğal ve kaliteli zeytinyağı satın alabilmenize imkan sağlar.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nereden Satın Alınır?

Soğuk sıkım zeytinyağı satın almak için yapmanız gereken tek şey Velvet Olive Oil markasını tercih etmektir. En iyi zeytinyağı markalarından biri olan Velvet Oil, aradığınız zeytinyağı çeşitlerini kolaylıkla bulabilmenize imkan sağlar. Bununla birlikte doğal şartlarda üretilen kaliteli zeytinyağları en uygun fiyatlar karşılığında sizlere sunulmaktadır.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber