Öncelikle SEO kelimesi ne anlama gelir bundan bahsetmemizin büyük bir yarar göstereceğini düşünüyoruz “SEO” (Search Engine Optimization), adı verilmekte olan bir işlemin kısaltılmasıdır ve bu ismin Türkçeye transgrip edilmesi sonucunda ortaya çıkan anlamı (Search Engine Optimization) Arama motoru optimizasyonu olarak dilimize çevrilmiştir.



Peki, ne gibi bir işlemdir ve bize ne gibi fayda sağlayacaktır?



Genel olarak bireyler herhangi bir siteye direk olarak giriş yapmaları çok az ve nadir görülen bir şeydir. Öncelikle birey bir arayacağı bir şey ile ilgi anahtar kelimeyi herhangi bir arama motorunun arama bölmesine girerek gerçekleştirir. Arama motorlarında ise üst sıralarda yer alan tıklanma oranları yüksek seviyelerde yer alan internet siteleri yer almaktadır. İşte tam bu noktada faaliyetleri devreye girer bu faaliyetler önce site içi faaliyetleri ve site dışı faaliyetleri olarak iki farklı bölüme ayrılır.



Bunlardan site içi faaliyetler daha çok sitenin web tasarım ve grafik tasarım işlemleri ile site içinde yapılacak düzenlemeler olarak aslında temelden yapılacak olan işlemlerin yapılması sonucunda site daha çok güzel bir görünüm sağlanır. Kişilere daha fazla güvenilirlik sağlanır bu sayede site içindeki teknik düzenlemeler sonucu gerçekleşebilecek herhangi bir aksiliğin önüne geçilmiş olur.



Seo işlemlerinin ikinci aşamasında ise site dışı faaliyetler bulunmaktadır. Bu faaliyetler daha çok sosyal medya unsurları aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Kısaca örnek verilmesi gerekirse;  kişiye bir sosyal medya kurumundan hesap açılır. Açılan o hesabın üzerinden paylaşılacak olan site uzantıların ve siteyi alakadar eden anahtar kelimelerin paylaşımı ile site birçok farklı sitenin tabanında yer alır ve bu sayede tıklanma oranların olanağı arttırılır ardından ise sitelerin arama motorlarının üst sıralarında yer alması işlemin doğru bir şekilde gerçekleştiğini kanıtlar niteliktedir. Hemen siz de forumunu doldurarak teklif Adtorium ekibinden teklif alabilirsiniz.

 

Editör: Vitrin Haber