Acil nakit ihtiyacı günümüzde milyonlarca kişinin şüphesiz ki zaman zamana yaşadığı bir durumdur.Gerek ihtiyaçlarımız, gerekse de ödeme zamanı gelen borçlarımız nedeni ile ihtiyacınız olan para durumu için tabi ki de ilk akla gelen yöntem kredi çekmektir.Ancak günümüzde kredi çekmek için bankalar pek çok farklı şart sunmaktadır.Bu şartları yerine getiremediğiniz için kredi çekemiyorsanız diğer popüler bir seçenek olan senetle para veren kuyumcular ile iletişime geçebilirsiniz. Hem büyük illerde, hem de küçük illerde oldukça rağbet görmekte olan para veren kuyumcular ile ilgili Dünya Para üzerinde yer alan araştırma ve önemli bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kuyumculardan Senetle Para Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Senetle para veren kuyumcular bu işlem için sizlere evrak doldurma zorunluluğu sunmaktadır. Bu yüzden kuyumculardan para almadan ve senet doldurmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli konular bulunmaktadır. Dünya Para ekibinin sizlere hazırladığı bu bilgileri paylaşmak istiyoruz;

  • Kuyumculardan senetle para alırken boş bir senet kağıdına imza atmamalısınız. Boş senete imza atmak hayatınızda alabileceğiniz en kötü kararlardan biri olacaktır.Pek çok kuyumcu bunu teklif etmez iken tefeci olanlar ve verdiği tutardan kat kat fazlasını sizlere ödetecek olan kuyumcular boş bir senete imza atmanızı isteyecektir. Bu işlemleri kesinlikle kabul etmemeli ve boş senete imza atmamalısınız.
  • Kuyumcu tarafından düzenlenecek olan senetlerin düzenlenme esnasında sizde orada yer almalısınız ve işlemleri birlikte gerçekleştirmelisiniz.
  • Düzenlenecek olan senet üzerindeki rakamları detaylı bir şekilde kontrol etmelisiniz. Genellikle bir sayının fazla yazılması ile birlikte oluşan sorunlar büyük ödeme değişikliklerine neden olmaktadır. Hem rakam ile, hem de yazı ile rakamların doğru bir şekilde düzenlendiğine özen göstermelisiniz.
  • Düzenlenecek olan senetlerin aynı kalem ile, aynı el yazısı ile gerçekleştirilmesini sağlamalısınız. Senetlerde farklı yazım tarzı ve kalem kullanımı ileride büyük sorunlar ortaya çıkartacaktır.
  • Senetleriniz karşılığında ödeme yaptıktan sonra karşı taraftan senetin aslı ile birlikte onaylı bir ödendi yazısı almayı unutmayın.
  • Tüm ödemelerinizi yapana kadar senetlerinizi güvenilir bir yerde muhafaza edin ( senetleri aldıktan sonra imza bölümünü yırtarak diğer bölümleri saklayabilirsiniz ).

Senetle Para Almak Yasak Mı?

Kuyumcular tarafından insanlara ihtiyaçlarını gidermek için senet karşılığında verilen paralar Türk Ceza Kanunu tarafından tefecilik işlemi olarak ele alındığı için yasaktır.Finans kuruluşlarından kredi çekemeyenler her ne neden ile olursa olsun kuyumculara başvurmakta. Ancak bu yasaklar tabii ki mahkeme karşısında geçerli olduğu için dikkat etmekte fayda var. Bir kuyumcudan senet karşılığında para almak ve ihtiyaçlarınızı gidermek istiyorsanız bu kuyumcunun güvenilir olmasına ve daha önce tanıdığınız bir kişinin olmasına özen göstermelisiniz.

ADVERTORİAL

Editör: Vitrin Haber