SAMSUN (AA) - Samsun'da düzenlenen etkinlikte yöresel yiyeceklerin tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında İl Kültür Turizm Müdürlüğü bahçesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karadeniz Aşçılar ve Turizmciler Birliği Derneği, Samsun Turizm İşadamları Derneği ve Samsun Turizmciler Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlikte Samsun mutfağının sağlıklı ve sürdürülebilir yönleri anlatıldı.

Vali Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, Samsun'un yemek kültürünün dünyanın damak tadına uygun olduğunu söyledi.

Samsun mutfağının ne kadar geniş olduğunu herkesin bildiğini aktaran Dağlı, "Türk mutfağının tanıtımı için güzel bir başlangıç yaptık. Bu anlamda Samsun da güzel bir başlangıç yaptı. Yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Özellikle gastronomi alanında yapılan lezzetler ayrı önem taşıyor. Samsun'un tatlarını herkesin tanımasını istiyoruz. Bafra pidesini, nokulunu, dondurmasını ve kaymaklı lokumunu, Çarşamba'nın kıvratmasını, pidesini, Havza'nın tiridini herkes tanısın istiyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de Türk mutfağının dünyaca tanındığını dile getirerek, "İnsanların seyahat ederken gidecekleri yerde ilk baktıkları şey, yemekleri olur. İnsanlar tatile giderken ilk önce hangi yemekleri var diye bakıyor. Bu kapsamda gastronomi kültürü önem taşıyor. Samsun bu konuda çok iyi ve iddialı. Çünkü bizim geniş bir gastronomi kültürümüz var." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ise etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra Samsun yöresine ait keşkek, Bafra nokulu ve pidesi, Çarşamba kıvratması, elma ekşisi, lahana ve tarhana çorbası katılımcılara ikram edildi.

Hafta kapsamında kentte gastronomi ile ilgili etkinlikler gerçekleştirilecek.


Kaynak: aa