SAMSUN (AA) - Samsun'da down sendromuna sahip çocukların ailelerine evlerinde destek olmak için "Evde Özel Eğitim Gönüllüleri" kursu açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Samsun Büyükşehir Belediyesinin, "Özel Eğitim İçin Sosyal Ortaklık Projesi" kapsamında down sendromlu çocukların ailelerine destek olacak 10 gönüllü, teorik eğitim almaya başladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndaki 50 saatlik teorik eğitim programına üniversitelerin psikoloji, çocuk gelişimi ve sosyal hizmetler bölümlerinden mezun 10 genç katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Senai Doğan tarafından verilen eğitimlerde gönüllü gençlere, ailelerin ve çocukların bilişsel, psikomotor ve sosyal becerilerini geliştirip güçlendirici bilgiler veriliyor.

Eğitim programı sonunda "Aile Eğitimi Temelli Müdahalede Bireylerin Ev İçinde Desteklenmesi" sertifikasına sahip olacak kursiyerler, projede görev alacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Hafif ve orta düzeyde zihinsel yetersizliği olan 0-6 yaş grubundaki çocuklarımızın özel eğitimlerini güçlendirmek için ailelerine evlerinde destekleyici eğitimler vereceğiz. Görev alacak gönüllü ekiplerimize şu an gerekli eğitimler veriliyor. Sertifikalarını aldıktan sonra da hedef kitlemize yönelik çalışmalara başlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa