Adapazarı’na bağlı olan Sapanca, merkeze çok yakın olmasına rağmen şehrin gürültüsünden ve kalabalığından oldukça uzak. Hafta sonu kaçamakları için oldukça uygun bir yer. Fevkalade huzurlu bir atmosferi doğa ile iç içe yaşamak isteyenlerin son yıllarda en çok tercih edilen bölgelerden biridir. Sapanca kendi içinde doğa harikası olan Sapanca Gölü’nü bulundurmaktadır.  Meşhur Sapanca Gölü’nün çevresi ormanlarla çevrili ve çok çeşitli bitki türlerini burada görebilmek mümkün. Çok fazla tesis de barındıran Sapanca konaklama yapmaları için misafirlerini bekliyor. Özellikle huzuru ve sakinliği seven misafirler, Sapanca’da kalınacak yerler arasında yer alan Maşukiye bölgesinin huzuruna kendilerini kaptıracakları ve dinginliği sonuna kadar hissedebilecekleri Sapanca Maşukiye otellerini tercih edebilirler.

Sapanca Otelleri

Hafta sonu kaçamak yapmak isteyenlerin ve romantik bir tatil planlayanların çoğu Sapanca otellerini tercih etmekte.  Bu bölgede konaklama seçenekleri de çeşitlilik gösteriyor. Hem kış hem de yaz turizmi için çok fazla seçenek mevcut. İster Sapanca 5 yıldızlı otelleri veya Sapanca balayı otellerinden birini seçip zengin hizmetlerden faydalanarak konforlu bir tatil deneyimi yaşayın ister Sapanca spa otelleri, Sapanca termal oteller veya Sapanca kaplıca otelleri arasından ihtiyacınıza uygun olanını seçin. Sapanca gölü otelleri veya Sapanca doğa otelleri gibi konseptlerden birini tercih ederek huzurlu bir tatil geçirmek de seçenekleriniz arasında. “Daha uygun bir yer olsun istiyorum.” diyorsanız, Sapanca apart ya da Sapanca göl kenarı otellerinden birini seçerek çok daha uygun fiyatlı bir tatil imkânı da sağlayabilirsiniz. Sapanca tatil köyleri de güzel bir tatil geçirmeniz için mantıklı olan seçeneklerden. Merak etmeyin, düşlediğiniz tatil yolculuğunda Touristica sizlere yardımcı olacak ve Sapanca otelleri fırsatları arasından sizin için en uygun oteli bulmanızı sağlayacaktır.

Sapanca'da Gezilecek Yerler

Maşukiye

Her yanı yeşillikler ile çevrili ve muhteşem bir havası var. Kesinlikle herkesin görmesi gereken bir yer. Sapanca’ya yakın bir konumda olan Maşukiye’de yapabileceğiniz birçok aktivite yapmak da mümkün. Maşukiye’ye gittiğinizde mutlaka Kirazlı Yayla’ya da uğramayı unutmayın.

Kartepe

Sapancaya geldiğinizde Kartepe kayak merkezine uğramayı sakın ihmal etmeyin. Adrenalin severlerin ve eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan Kartepe, doğası ile eşsiz manzaralar sunuyor.

Sapanca Gölü

Muhteşem manzarası ve berrak sularıyla Sapanca Gölü ziyaretçilerine huzur veriyor. Gölde kano ve deniz bisikleti gibi aktiviteler yapmakta mümkün. Sevdiklerinizle piknik yapıp çok keyifli vakit geçireceğiniz Sapanca Gölü’ne mutlaka gitmenizi öneririz.

Kırkpınar Sahili

Çevresinde bulunan otel ve restoranlarıyla konaklama yapmak için çok uygun bir yer. Aynı zamanda muhteşem bir manzaraya da sahip olan bu sahilde yürüyüş yapmak çok keyifli.

İstanbuldere

Sapanca’ya 10 kilometre mesafede bulunan İstanbuldere ruhunuzu dinlendirecek huzurlu bir atmosfer sunuyor. Ağaçların arasından akan derenin kenarında çok keyifli vakit geçireceğinizden eminiz.

Sapanca'ya Ne Zaman Gidilir?

Yılın her ayı ayrı güzel olan Sapanca’ya gitmek için herhangi bir mevsimi beklemenize hiç gerek yok. İsterseniz yaz ve bahar aylarında Sapanca gölünün, otellerin ve doğanın tadını çıkarın. İsterseniz de kış aylarında adrenalin dolu aktiviteler ile bolca eğlendikten sonra size birçok imkân sağlayan tesislerden birini tercih ederek tatilin keyfini çıkarın.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber