Saç uzatmak denildiğinde önce herkes bir heveslenir daha sonrasında ise süreci düşünüp vaz geçer. Saç uzatmak, çok zaman alan ve uğraştırıcı bir iştir. Hızlı saç uzatmak konusundan bahsetmiyorum bile. Bunun için pek çok hızlı saç uzatma şampuanı, pek çok bakım ürünü kullanılır. Bir de saç dökülmesi var tabii. Hem dökülen hem de uzamayan saçlar... Böyle söyleyince bile insanın yemekten içmekten kesilesi geliyor. Birçok insan için hayal gibi gelebilir ama aslında doğru ürün tercihiyle ve doğru kullanımla, hem saç dökülmesinin önüne geçilebilir hem de hızlı saç uzatmak o kadar da zor bir olay olmaktan çıkar.

Saçlar Neden uzamaz? Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmesi ve saçların uzamaması… İkisi de insan hayatlarının olmazsa olmaz sorunları haline gelmiş durumda. İkisinin de pek çok sebebi vardır ama genel olarak bakacak olursak saç dökülmesini, sağlıklı dökülme ve sağlıksız dökülme olarak ikiye ayırabiliriz. Sağlıklı dökülmeler, adı üstünde herhangi bir sorun teşkil etmeyen, çıkacak olan yeni ve sağlıklı saçlar için gerekli bir dökülme türüdür. Fakat sağlıksız dökülmeler bir hastalıktan kaynaklı veya genetik faktörlerden kaynaklı oluşabilecek dökülme türüdür. Doğru şampuan seçimi ve sağlıklı beslenmeyi bir arada götürerek, saça hem ihtiyacı olan besinleri verir, hem de doğru bakımı uygularsak saç dökülmesinin önüne geçebiliriz.

Sağlıklı ve hızlı saç uzatmak ise zaten bir başka konudur. Yine genetik etkenler, sağlıksız beslenme ve çevresel faktörler saçın uzama hızını yavaşlatan etkenlerdendir. Herhangi bir sağlık problemi söz konusu değilse ilk önce beslenmemize dikkat ederek, saça ihtiyacı olan minaralleri ve vitaminleri verdiğimizden emin olup yanında takviye olarak saçın yapısına ve ihtiyacına uygun şampuanı ve bakım ürünlerini kullanırsak saçımızın daha hızlı uzamasını sağlamamız mümkündür. Restorex şampuan, doğal ve farklı saç yapılarına ve sorunlarına yönelik içeriği sayesinde kullanıcılarına, saç problemlerine yönelik pek çok ürün sunar. Bu sayede saçımıza uygun şampuanı seçerek hem saç dökülmemiz varsa bu soruna çözüm bulabiliriz hem de saçın hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabiliriz.

Bu Saçlar Nasıl Güçlenecek?

Saçları Besleyin

Saçların köklerinden beslenmesi, sağlıklı saç uzatmak açısından önemlidir. Bu yüzden haftada 3- 4 kez saçı besleyen şampuanlarla saç kökleri güzelce yıkanmalıdır. Restorex şampuan içeriğinde ki besleyici maddelerle saçı kökünden besler, sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar böylece hızlı saç uzamasına yardımcı olur.

Saçlarınızı Kırmayın

Saçların kırılması, sağlıklı ve hızlı uzama için önümüzde duran en büyük engeldir. Düzenli olarak saç kestirmek, sağlıklı saç uzamasına yardımcı olur evet, fakat bu sizi içinden çıkılamaz bir döngüye sokar. Serum ve keratin gibi bakımlar kullanarak, saça ihtiyacı olan bakımı yapıp onu beslemiş oluruz. Böylelikle kırılmaların da önüne geçeriz. Saçınızı kırmayın ve ona ihtiyacı olan bakımı mutlaka verin.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber