Cilt bakımı söz konusu olduğunda herkes etkili ve uygulaması kolay yöntemler arar. Pratik kullanımı ile dikkat çeken maskeler aradığınız canlı ve parlak cilde kavuşmanız için gereken birçok şeyi evde yapabilmenizi sağlıyor. Cildinizde meydana gelebilecek nem kaybı, kırışıklık, cilt lekeleri gibi problemleri evde hazırlayabileceğiniz çeşitli maske tipleri ile minimuma indirebilirsiniz. Yaptığınız maskelerin amacına uygun olması için dikkat etmeniz gereken birçok husus var. Tüm adımları doğru bir şekilde uygulayarak maskelerin etkilerini zamanla görebilirsiniz. Evde uyguladığınız maske bakımına ek olarak kolajen içeriği zengin gıdalar tüketerek cildinizi takviye edebilir, ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz. Kolajen eksikliği gibi durumlar için kolajen takviyesi ürünlerini inceleyebilir, dilediğiniz için Day2Day ürününe eczanelerden kolayca ulaşabilirsiniz.

İşte ışıl ışıl bir cilt için evde kolayca hazırlayabileceğiniz maske önerilerinden bazıları:

Yoğurtlu ve ballı maske

Yoğurdun mucizevi etkisi ile farklı besin değerlerini bir araya getiren bu maskeyi kolay ve pratik bir şekilde hazırlamanız mümkün. Fazla vaktinizi almayan bu maskede kullanacağınız malzemeleri şöyle sıralayabiliriz;

  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri bir kase içerisinde iyice karıştırarak işe başlayabilirsiniz. Malzemeler birbiri ile bütünleştikten sonra maskeniz hazır. Şimdi temiz ve kuru cildinize masaj yaparak maskeyi uygulayabilirsiniz. Maskeyi cildinizde 15-20 dakika boyunca bekletmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra cildinizi ılık su ile yıkayıp, nemlendirme işlemine geçebilirsiniz.

Advertorial

Kırmızı üzümlü maske

  • 5 adet kırmızı üzüm
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Öncelikle kırmızı üzümleri ezip suyunu çıkararak ilk işleme başlayabilirsiniz. Ezilen üzümlerin üzerine bal ve zeytinyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlayan kırmızı üzüm maskesini temiz cildinize ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildiniz yıkayıp kurulayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayarak gözenekli yapının ve cansız cilt problemlerinin önüne geçebilirsiniz.

Havuç ve bal maskesi

  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Havuçları doğrayarak haşlama için bir tencereye alın. Havuçlar haşlandıktan sonra haşlandığınız havucu püre haline getirin ve içerisine bal ve yoğurdu ilave edin. Bu karışım krem halini alana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra temiz ve kuru cildinize bu kremsi karışımı uygulayabilir, 10-15 dakika beklettikten sonra maskeyi ıslak bir bez veya su ile temizleyebilirsiniz. Cilt tipinize göre haftada 2 ya da 3 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Editör: Vitrin Haber