İSTANBUL (AA) - Toplumsal farkındalık yaratma amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlere sosyal sorumluluk bilinciyle destek veren Rent Go, Türk Kanser Derneği'nin "Ücretsiz Kanser Taraması Kayıt Aracı Projesi"ne katkı sağladı.

Rent Go açıklamasına göre, topluma koruyucu sağlık hizmetlerini ulaştırmak ve toplumda erken tanı bilinci oluşturmak için ücretsiz sağlık tarama hizmetlerini sürdüren Türk Kanser Derneği, bugüne kadar gerçekleştirdiği taramalarla birçok insanın hayatına dokundu.

Araç kiralama sektörünün yerli ve yenilikçi markası Rent Go, Derneğin bu önemli ve özel hedefle hayata geçirdiği "Ücretsiz Kanser Taraması Kayıt Aracı Projesi"ne ücretsiz araç tahsisiyle destek oldu. Türk Kanser Derneği'nin "Hayatta Her Şey Bekleyebilir, Sağlığınız Asla" sloganıyla yola çıkardığı "Ücretsiz Kanser Taraması Kayıt Aracı", nisan ayı boyunca Rent Go tarafından sağlandı.

Rent Go'nun Dernekle iş birliği içerisinde projenin ikinci etabı için tahsis ettiği Caravelle aracı, İstanbul'da belirlenen farklı bölgelerde konumlanarak gelen kişilerin kayıtlarını aldı. Araç içerisinde kayıtları alınan kişiler, taramalarının yapılması amacıyla anlaşmalı hastanelere yönlendirildi.

- Tarama faaliyetleri erken teşhis için büyük fark yaratıyor

Verilen bilgiye göre, kanser konusunda erken teşhis ve tarama başta olmak üzere tedavide gerekli tüm bilgilere ulaşılarak gelişmelerin toplumla paylaşılmasını sağlayan Türk Kanser Derneği, hayata geçirdiği projelerle önemli bir misyon üstleniyor. Bu misyonun bir parçası olarak nisan ayı içerisinde Rent Go'nun tahsis ettiği araçla yapılan çalışmalarda 813 kişinin kaydı alındı.

Rent Go ile birlikte Ahbap Derneği ve bazı özel kuruluşların da destek verdiği "Ücretsiz Kanser Taraması Kayıt Aracı Projesi", kanserle mücadelede erken teşhisin ifade ettiği öneme de dikkati çekiyor. Proje çerçevesinde henüz aracın ulaşmadığı bölgelerde bulunan vatandaşlar, Türk Kanser Derneği'ne ulaşarak tarama programları için kayıt oluşturabiliyor.

Kaynak: aa