Türkiye’nin en çok tercih edildiği bilinen Webmaster sitesi olan R10.net, kullanıcıların teknoloji konusunda birçok habere ulaşabildiği bir platform olarak bilinir. 2018 yılından itibaren sitede bulunan R10 blog hizmeti sayesinde, dört ana başlık altında kullanıcılar aradıkları bilgilere kolaylıkla erişme imkanı bulur.

R10 Blog Sahibi Kimdir?

R10.net sitesinin 17 yıl önce 2005 yılında birçok kişinin ortaklığı sayesinde kurulduğu bilinir. Ancak daha sonra sitenin ortaklarından olan Coşkun Çetin sitenin tüm hisselerini sahip olarak sitenin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Coşkun Çetin 2018 yılında siteye aldıktan sonra kurduğu kaliteli ve güvenilir ekip ile siteye birçok yenilik getirmek için çaba sarf ediyor.

R10 Blog Ne Zaman Kurulmuştur?

R10.net Sitesi’nin 2005 yılında kuruldu biliniyor. 2018 yılında Coşkun Çetin sitenin tek sahibi olarak siteye blog hizmeti gibi birçok yenilik getirmiştir. Coşkun Çetin’in 12 Nisan 2022 tarihinde R10.net platformuna, R10 blog hizmetini eklediği biliniyor. Bu blog hizmeti sayesinde kullanıcılar birçok donanım, yazılım ve teknoloji haberlerine ulaşma imkanı buluyor.

R10 Blog Nasıl Üye Olunur?

R10.net sitesine üye olabilmek için 5 farklı yöntem bulunur. Sitenin kullanıcılarına sunduğu farklı üyelik yöntemleri;

• Google hesabı ile üyelik veya üye girişi

• Facebook hesabı ile üyelik veya üye girişi

• Github hesabı ile üyelik veya üye girişi

• Linkedln hesabı ile üyelik veya üye girişi

• R10.net hesabı ile üyelik veya üye girişi

Siteye yeni üye olacak kişiler veya sitenin mevcut üyeleri kendileri için en uygun giriş yöntemini tercih ederek siteye giriş imkanı sağlıyor.

R10 Blog Hangi Kategorileri Barındırıyor?

Türkiye’de en çok tercih edilen ve en güncel bilgilerin bulunduğu R10 blog hizmeti, kullanıcıların karşısına dört ana başlıkta çıkıyor. Bu dört ana başlık kategorisi;

• Haber bölümü

• İpucu bölümü

• Nedir bölümü

• Video bölümü

Olarak birbirinden ayrılır. Bu ayrım sayesinde kullanıcılar istedikleri kategorilerde bilgilere daha kolay ulaşmayı sağlıyor. Haber bölümü sayesinde kullanıcılar bilim, donanım, kripto para, otomobil sektörü, oyun dünyası, ipucu, yapay zeka gelişimlerini gibi birçok konuda haber yazısına ulaşabiliyor. 

Kullanıcılar haber bölümüne özellikle teknoloji haberleri ile ilgili içerikleri ulaşmak için tercih ediyor. Nedir bölümü sayesinde kullanıcılar aradıkları bilgileri doğru bir şekilde ulaşma imkanı bularak araştıracakları konu hakkında net bilgilere ulaşabiliyor. 

Sunucu bölümü sayesinde kullanıcılar karşılaştıkları herhangi bir sorunun çözümü için doğru ipuçlarını ulaşabiliyor. Video bölümü sayesinde ise kullanıcılar yaptıkları araştırmalar hakkındaki bilgilere görsel olarak ulaşma şansına oluşuyor. Bu zengin içerikler ve birbirinden ayrılmış sınıflandırmalar sayesinde kullanıcılar için bu platformda bilgi edinebilmenin oldukça kolay bir işlem olduğu biliniyor.

R10 Blog Davetiye Kodu Nasıl Alınır?

R10.net sitesine üye olabilmek için davetiye kodunun gerekli olduğu biliniyor. Sitenin mevcut bir üyesinin ulaşabileceği davetiye kodu sayesinde siteye üye olmak mümkündür. Davetiye kodunun yanında isim ve soy isim bilgisi, TC kimlik numarası, telefon numarası gibi gerekli bilgiler sisteme girdikten sonra üyelik aktif hale geliyor. Üyeliğin aktif hale gelmesi ile birlikte kullanıcılar doğru içerikli bilgilere ulaşma imkanı buluyor.

R10 Ne Demek?  

Dijital bir platform olan ve sıklıkla kullanıcılar tarafından tercih edilen R10.net sitesinin üyelerinin merak konusu sitenin adının anlamıdır. Bu konu hakkında sitede birçok içerik bulunsa da net bir bilgi olmadığı biliyor. Ancak tahminlere göre R harfinin site simgesi olan Rokito’dan, 10 sayısının da Ronaldinho’nun formasından geldiği düşünülür.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber