Protez saç uygulaması konusunda en çok araştırma yapan bireyler, saç dökülmesi şikayetini yaşayanlardır. Protez saç konusunda, bu uygulamanın nasıl yapılacağı, protez saçın nasıl kullanılacağı, protez saçın ne olduğu, protez saç uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar gibi konular merak edilir.

Saç Protezi Nedir saç protezi nedir konusu, bu saçı yaptırmak isteyen insanların sıklıkla merak ettiği bir konudur.

Şu şekilde ifade edilebilir;

  1. Saç protezi, başka insanların saçları kullanılarak yapılan saçlardır. Hayvanlardan veya yapay maddelerden üretilmez. Bu şekilde, en doğal duruşa sahip saç olacaktır.
  2. Saç protezi, insan derisine yapıştırılarak kullanılacağı için, bu saçlar çekildiği zaman da normal saçlar çekilmiş gibi acı verir.
  3. Saç protezi, canlı kök hücresine sahip olmayan saçlardır. Bu yüzden uzamaz.
  4. Saç protezi, ömür boyu kullanıma uygun değildir. Belirli bakımlar yapıldığı zaman, bir seneye kadar kullanıma uygundur.
  5. saç protezleri de normal saçlar gibi şekillenebilir ve isteğe göre kesilebilir.

Başlıca saç protezi nedir sorusu bu şekilde ifade edilebilir.

Protez Saç Uygulaması Nasıl Yapılır?

Protez saç uygulaması nasıl yapılır sorusuna cevaben, saçların kalmadığı ve kellik olarak ifade edilen bölümlerle başlanır. İnsan saçları kullanılarak yapılan protez saçlar, özel yapıştırıcıları sayesinde insan derisine yapıştırılır. Saç olmayan kısımlara daha rahat uygulanmakla birlikte, saç köklerinin olduğu kısımlara uygulanmaz.

Çünkü saç kökleri uzamaya neden olacağı için, protez altından kıl dönmesi gibi ciddi zararlar verebilecek durumlar oluşturabilir. Bu sebeple de uygulanmaz. Ayrıca protez saçlar, deriye yapıştırıldıktan sonra biçimlendirilebilir. Kişinin isteğine uygun şekil verilebilir veya kişinin istediği boyda kesilebilir.

Protez Saç Uygulandıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Protez saç uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu saçlar, insan derisine yapıştırılarak kullanıldığı için, deri sağlığını korumak adına bakımları yapılmalıdır. Protez saçlar için, deriyi ve yapıştırmayı korumak adına özel şampuan ve serumlar vardır. Protez saçı uygulayan kişilerin tavsiye ettiği zaman aralıklarında bu bakımlar yapılmalıdır. Protez saçlar uzamadığı için, kesim yapılacağı zaman dikkat edilmesi önerilir. Bu saçlar, canlı köklere sahip olmasa dahi canlı deride bulundukları için çekilmemelidir.

Kaynak:

https://www.newhair.com.tr/hizmetlerimiz/protez-sac

https://www.newhair.com.tr/

https://www.newhair.com.tr/sac-protezi

Advertorial

Editör: Vitrin Haber