Günlük hayatta defalarca kullanıma uygun olan pek çok ürün türü vardır. Zamanla bu ürünler ömrünü doldurur ve hurda halini alır. İşlevsel olarak hurda halini alan malzemeler geri dönüşüm süreçleri için oldukça kıymetli materyallerdir. Malzemenin form değiştirerek farklı bir ürün haline gelmesinde geri dönüşüm önemli bir rol oynar.

Plastik çapak çeşitli plastik malzemelerin işlevini yitirerek hurda halini alması ile ortaya çıkar. Bu sayede plastik malzemelerin birçok süreçten geçerek yeni bir ürün şeklini alması sağlanır. Genel olarak plastik çapaklar söz konusu plastik malzemelerin çeşitli işlemlerden geçerek parçalanması sonucu ortaya çıkar. Oldukça küçük parçalara ayrılan bu plastik malzemeler daha sonra ayrıştırılarak gerekli geri dönüşüm süreçlerine dahil olurlar.

Plastik çapaklar türüne, kullanım alanına ve rengine göre çeşitli ayrıştırmalardan geçer. Söz konusu plastikler kırma makinelerinden geçerek küçük ve düzenli parçalar halini alır. Bu sayede plastikler çapak halini alarak bir sonraki kimyasal işlem için hazır hale gelir.

Küçük parçalar halini alan plastik çapaklar gerekli kimyasal adımları geçtikten sonra %99 oranında cinsine göre ayrılır ve geri dönüşüm için işleme alınır.

Plastik çapak şeklini alan plastik malzemeleri geri dönüşüme sokarken bazı renklere ihtiyaç duyulabilir. Bu noktada kullanım alanına göre renk ihtiyacı değişiklik gösterebilir. Çapak halindeki malzemeleri istenilen renk eklenir ve yüksek ısıda extruder makinesinde eritilir. Bu aşamada yapılan renk ekleme ve ısıtma işlemi kontrollü bir şekilde yerine getirilir.

Plastik Çapak Neden Önemlidir?

Geri dönüşüm gibi zorlu ve maliyetli işlemlerde her bir adım oldukça önemlidir. Plastik malzemelerin istenilen ölçü, oran ve kıvama gelmesi de bu anlamda dikkat edilen detaylardan biridir. Plastik çapak formu geri dönüşüm işlemine pratiklik kazandıran bir adım olarak karşınıza çıkar.

Plastik çapaklar genel olarak geri dönüşüm süreçlerini kolaylaştıran ve ayrıştırma sağlayan malzemelerdir. Bu sayede çapak şeklini alan plastik malzemeler daha kolay bir şekilde ayrışır ve gerekli işlemlere girmek için yola çıkar. Bütün halindeki plastik malzemenin geri dönüşüme girmesi mümkün değildir. Çapak formu sayesinde zaman, enerji ve geri dönüşüm süreçleri açısından çeşitli avantajlar elde edilir.

Saydaş Plastik çeşitli plastik ürün ve ambalajların geri dönüşümünü gerçekleştirmektedir. IBC tank, plastik bidon gibi pek çok ürünü geri dönüşüm ile tekrar piyasaya kazandıran Saydaş Plastik hakkında detaylı bilgi almak için https://saydasplastik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber