Soracağın o büyülü soru ve alacağın yanıt ile birlikte belki de hayatının dönüm noktasın yaşayacaksın. O özel anları evlenme teklifi sırasında tektaş yüzük ile ölümsüzleştirecek, sevgilinizle birbirinize bağlılık yemini edeceksiniz. Elbette müstakbel eşinize onun kadar değerli bir hediye vermek istiyorsunuz.

Pırlantanın değerini, doğada ne kadar zamandır bulunduğu belirler. Bunun yanında rengi, berraklığı, karatı ve kesimi de pırlantanın kalitesini etkiler.

Her ne kadar pırlantalar renksiz gibi görünse de aslında belli belirsiz bir renge sahiptirler. Her pırlanta arasında mutlaka belli belirsiz renk farklılıkları bulunur. Öyle ki renksiz denecek pırlanta sayısı çok azdır. Genellikle pembe, kırmızı, sarı ve mavi gibi renkleri bulunur.

Renk skalası "diamond " kelimesinin ilk harfi olan "D" harfinden başlayıp Z harfine kadar uzanır.

D harfi en beyaz pırlantayı simgeler. Beyazlığı ve renkleri Z'ye doğru değişir ve D renk pırlanta bulmak zordur. Seçim yaparken farklı renk değerlerine sahip yüzükleri karşılaştırarak daha kolay karar verebilirsin.

Pırlanta seçimi için önemli olan bir diğer özellik berraklıktır. Berraklık, taşın iç kısmında yer alan gözle net bir şekilde görülemeyen doğal kusurların miktar ve büyüklüğünü ifade eden kalite ölçüsüne denir. Bu sizin için önemli bir ölçütse seçiminizde bunu baz almalısınız.

Pırlantanın şeklinden sonra kalbimizi eriten en büyük ikinci özelliği ise pırlantanın karat değeridir. Karat, pırlantanın ağırlığını belirtmek için kullanılan özel bir ağırlık birimidir.

Kaliteli bir kesime sahip olan pırlanta ışığı daha iyi yansıtacağı için, olduğundan daha büyük görünür.

Artık bunları bildiğinize göre Lizay pırlantaya uğrayıp eşsiz yüzüğünüzü bulabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber