Ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin kullanabilecekleri birçok peşinatsız ev almanın yolları bulunmaktadır. Bu seçenek içerisinde ilk olarak konut kredisi kullanarak peşinatsız ev sahibi olmaktan bahsedebiliriz. Konut kredisi aracılığı ile satın almak istediğiniz ev için sizlere evin değerinin yaklaşık yüzde 75’lik bir kısmı için konut kredisi tahsis edilmektedir. Geriye kalmakta olan yüzde 25’lik dilim için ihtiyaç kredisinden faydalanabilirsiniz. Çekmiş olduğunuz ihtiyaç kredisi genellikle ev ödemesi için bir peşinat hükmü içerisinde görülmektedir. Bu yöntemi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kişiler ödeme ile ilgili sorunlar ile karşılaşabilmektedirler. Nedeni ise tüketiciler hem konut kredisi için hem de ihtiyaç kredisi için bir ödeme yapmak zorunda kalmaktadırlar. Bu yöntemi tercih etmeden önce gelir ve giderlerinizi iyi bir şekilde hesaplamanızı önermekteyiz.

Peşinatsız ev nasıl alınır diye bir arayış içerisinde olan kişilerin tercih etmiş olduğu diğer bir seçenek ise ipotek yöntemidir. Bu yöntem aracılığı ile ev sahibi olmak isteyenlere, satın almak istenilen evin tüm değeri kadar kredi verilmektedir. Böylece herhangi bir şekilde peşinat ödeme sorununu ortadan kalkmış olmaktadır. Yalnız bu işlemden faydalanmak isteyen tüketiciler için bazı şartlar bulunmaktadır. İlk olarak bu yöntemi tercih edecek olan kişilerin üzerlerinde ipotek işleminin gerçekleştirilebileceği bir gayrimenkulün bulunması gerekmektedir. Sahip olunan bu gayrimenkul üzerinde gerçekleştirilen ipotek işleminin ardından konut fiyatının tamamı için konut kredisi verilme ihtimali bulunmaktadır. Ödeme işlemlerinin düzenli bir şekilde devem ettirilmesinin ardından uygulanan ipotek uygulamasını kaldırılarak işlemlere devam edilmektedir.

Peşinat ödemesi gerçekleştirilmeden ev sahibi olabilmenin farklı bir metodu daha mevcuttur. Özellikle büyük projeler gerçekleştiren inşaat şirketleri, sahip oldukları satış potansiyeli sayesinde bankalar ile özel sözleşmeler gerçekleştirebilmektedir. Oluşturulan bu projeler neticesinde o proje içerisinde ev sahibi olmak isteyen kişiler için özel olarak belirlenen faiz oranları, taksitler ya da peşinatsız ödeme seçenekleri sunulabilmektedir. Bu sözleşmeleri yakın bir şekilde takip altına alıp haberdar olarak çok uygun fiyatlarda ev sahibi olmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Böylece daha düşük tutarlar ile konut sahibi olabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber