Yüz tanıma, bir kişinin yüzünü kullanarak kimliğini tanımlamanın veya doğrulamanın bir yoludur. Yüz tanıma sistemleri, insanları fotoğraflarda, videolarda veya gerçek zamanlı olarak tanımlamak için kullanılabilir.

Yüz tanıma, bir biyometrik güvenlik kategorisidir. Diğer biyometrik yazılım biçimleri arasında ses tanıma, parmak izi tanıma ve göz retinası veya iris tanıma bulunur. Diğer kullanım alanlarına artan ilgi olsa da teknoloji çoğunlukla güvenlik ve kolluk kuvvetleri için kullanılıyor.

Yüz tanıma nasıl çalışır?

Birçok kişi, iPhone'ların kilidini açmak için kullanılan Face ID aracılığıyla yüz tanıma teknolojisine aşinadır (ancak bu, yüz tanımanın yalnızca bir uygulamasıdır). Tipik olarak, yüz tanıma, bir bireyin kimliğini belirlemek için büyük bir fotoğraf veritabanına dayanmaz yalnızca bir kişiyi cihazın tek sahibi olarak tanımlar ve tanır, diğerlerine erişimi sınırlar.

Yüz tanıma telefonların kilidini açmanın ötesinde, özel kameraların yanından geçen insanların yüzlerini bir izleme listesindeki kişilerin görüntüleriyle eşleştirerek çalışır. İzleme listeleri, herhangi bir yanlış yaptığından şüphelenilmeyen kişiler de dahil olmak üzere herkesin resimlerini içerebilir ve resimler, sosyal medya hesaplarımızdan bile herhangi bir yerden gelebilir. Yüz teknolojisi sistemleri değişebilir, ancak genel olarak aşağıdaki gibi çalışma eğilimindedirler.

1. Adım: Yüz algılama

Kamera, tek başına veya kalabalık içinde bir yüzün görüntüsünü algılar ve bulur. Görüntü, doğrudan karşıya veya profile bakan kişiyi gösterebilir.

Adım 2: Yüz analizi

Ardından, yüzün bir görüntüsü yakalanır ve analiz edilir. Çoğu yüz tanıma teknolojisi, 3B görüntülerden ziyade 2B görüntülere dayanır, çünkü 2B bir görüntüyü genel fotoğraflarla veya bir veri tabanındakilerle daha uygun şekilde eşleştirebilir. Yazılım yüzünüzün geometrisini okur. Anahtar faktörler arasında gözleriniz arasındaki mesafe, göz yuvalarınızın derinliği, alından çeneye olan mesafe, elmacık kemiklerinizin şekli ve dudakların, kulakların ve çenenin konturu yer alır. Amaç, yüzünüzü ayırt etmenin anahtarı olan yüz simgelerini belirlemektir.

3. Adım: Resmi verilere dönüştürme

Yüz yakalama işlemi, analog bilgiyi (bir yüz), kişinin yüz özelliklerine dayalı bir dizi dijital bilgiye (veri) dönüştürür. Yüzünüzün analizi aslında matematiksel bir formüle dönüştürülür. Sayısal koda yüz izi denir. Parmak izlerinin benzersiz olması gibi, her kişinin kendi yüz izi vardır.

Yüzlere bakarak tanırız. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının düzenli olarak yüz tanıma teknolojisine maruz kaldığı tahmin ediliyor.

Peki bu teknolojiyi iş dünyasında kullanmamız neden gerekli daha kusursuz ve daha hızlı ve güvenli şekilde.

İşe giriş çıkışlarını takip etmek mesailerinin ve hak edişlerini tam olarak vermek bunları otomatik şekilde yapılması için son derece yaygın kullanılan bir teknolojilerden biridir bu teknolojiler parmak izi okuma kart okuma cihazları ve şifreli kapı kilidi okuma sistemleri kullanılmaktadır.

İşletmeler, ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, işgücünün motivasyon düzeyini yüksek tutmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyor; bu nedenle tek istedikleri insan sermayelerini yönetmenin etkili bir yoludur. Günümüzde işletmelerin sorunları tespit etmesi ve etkili çözümlere yönelmesi önemlidir. Bu nedenle TimeLive, insan sermayesi yönetimi söz konusu olduğunda işletmeler için en büyük endişeyi çözer ve şirketlere sorunları anında belirleme şansı verir; ayrıca çalışanın günün her saatinde işyerinde neler başardığını ve birinin zamanı neden tam potansiyeliyle kullanmadığını da izler.

PERSONEL TAKİP SİSTEMİNİN GETİRDİKLERİ

Gelişmiş Zaman Saatleri

Yüz veya dokunmatik kimlik, kullanıcı kimlik kartı, PIN ve daha fazlasıyla doğrulanır. Kapılarınızda şifreli kapı kilidi ile üstün güvenlik sağlar.

Akıllı Onaylar

Verileri doğrulayın, manuel geçersiz kılmalar yapın ve çalışan zaman çizelgelerini onaylayın.

Vardiya Bağlılığı

Erken veya geç teslimleri önleyerek işçilik maliyetlerini düşük tutun.

İş Hukuku Uyum

Maaşlı ve saatlik çalışanlar için ücret hesaplamalarını ve fazla mesai, ücretli ve ücretsiz molalar ve diğer işgücü gereksinimlerine uyumu otomatikleştirin.

İş Maliyetleri

Doğru maliyetlendirme ve ödeme için maliyet kodlarına tahsisleri yönetin.

Detaylı Raporlama

Önceden oluşturulmuş ve özel raporlarla işçilik maliyetleri, fazla mesai, uyumluluk ve daha fazlası hakkında görünürlük elde edin.

Zamanlama Raporları

Departmanlar, konumlar ve çalışanlar için vardiya ve izin bilgileri hakkında bilgi edinin.

Zaman Takip Raporları

Çalışanlarınızın kaç saat ve ne tür saatler çalıştığını, ayrıca nasıl işe başladıklarını ve ne kadar dakik olduklarını net bir şekilde anlayın.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber