Otellerde PCR testi ya da aşı zorunluluğu var mı? sorusu en çok sorular arasında yer alıyor. 

Tüm dünyanın başına bela olan koronavirüs salgını ardından bir çok alanda aşı zorunluluğu yada PCR testi şartı aranıyor.  

Koronavirüs aşısının önemine dikkat çekilirken tüm alanlar gibi otellerde de aşı zorunluluğu var mı ya da PCR testi isteniyor mu? sorusu çok araştırılan sorulardan bir tanesi oldu. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'de çocukluk aşıları dâhil, aşı uygulaması zorunlu değildir. Bununla birlikte aşı, hastalıklardan korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Aşı sayesinde yeryüzünden silinmiş pek çok hastalık mevcuttur. Bu nedenle T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından aşıyla ilgili toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Aşı olmak, kişinin topluma karşı sorumluluğudur" denili.

PEKİ OTELLERDE PCR TESTİ ŞARTI ARANIYOR MU?
Son kabine toplantısında alınan "PCR testi zorunluluğu" kararına ilişkin genelge İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderildi. "Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgede, PCR testinin zorunlu olacağı yerler belirtildi. Fakat bu belirlenen yerler arasında oteller bulunmuyor. Otellere özel bir açıklama yapılmazken, otel girişlerinde HES kodunuzu göstermeniz gerekiyor.

Editör: Vitrin Haber