ORDU (AA) - Almanya'da 2019'da "yılın doktoru" ödülünü alan yapay kalp cerrahisi uzmanı Dr. Dilek Gürsoy, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güleri ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ziyarette, Dr. Gürsoy ile bir süre sohbet eden Güler, Türkiye'de tıbbın iyi noktaya gittiğini belirterek, "Havaalanımız var. Eğer Ordu'da bir şey yapmak isterseniz size gereken fiziki şartları oluştururuz. Ordu, fındıkta öne çıktığı gibi bu anlamda da öne çıkabilir. Ayda bir olmasa bile 3 ayda bir gelerek bazı önemli ameliyatları burada yapabilirsiniz." diye konuştu.

Güler, Ordu'yu bilim merkezi haline getirmek istediğini vurgulayarak, "Onun için 'Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu' diye bir slogan ortaya attık. Düşünme kısmı zayıftı, onu oluşturduk. Şimdi üretmeye başladık. Şimdi yarışma, rekabet zamanı." ifadesini kullandı.

Dr. Dilek Gürsoy ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Türkiye'de bir şeyler yapması için teklifte bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye için biz her zaman varız." dedi.

Gürsoy, 10 yıldır yeni nesil yapay kalp araştırması içinde olduğunu kaydederek, "İsveç'le yoğun çalışma içindeyiz. Ayın 1'inde bir ameliyatımız var. Koyuna yapay kalp takıyoruz." diye konuştu.

Ayrıca üniversite öğrencilerine koçluk yaptığını dile getiren Gürsoy, Avrupa'da koçluk programlarının çok yaygın olduğunu, burada da büyük yankı uyandıracağını hissettiğini kaydetti.


Kaynak: aa