Nemlendirici krem satın almak oldukça kolay bir iş gibi görünür. Ancak cilt bakımı ürünlerini araştırdığınızda seçimlerin kafa karıştırıcı olabileceğini çabucak öğrenirsiniz. Her türlü cilt tipi için farklılaştırılmış pek çok bakım ürünü mevcuttur. Bunların arasından sizin için en uygun dengeleyici nemlendirici krem bulmak zor olabilir. Bu sebeple bu metinde doğru nemlendirici kremi nasıl bulabileceğinizden bahsettik.

Cilt tipinizi düşünün

Cildiniz kuru, yağlı ya da karma oluşu sormanız gereken ilk sorulardandır. Ayrıca sivilceye yatkın bir cildiniz olup olmadığını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu soruların cevapları, hangi tip dengeleyici nemlendirici kremi seçeceğinizi belirlemelidir çünkü farklı ürünler farklı cilt tipleri için formüle edilmiştir.

Doku hakkında düşünün

Cilt kreminin dokusu da cilt tipinize göre farklılaşmalıdır. Normal cilt, hafif, yağlı olmayan bir nemlendiriciyle en iyi sonucu verirken, kuru cilt, nemi hapsedebilme olasılığı daha yüksek olan daha ağır, daha kremsi bir formüle ihtiyaç duyabilir. Cilt tipinize uygun dokudaki ürünü bulduktan sonra yüzünüzde bıraktığı hissi de göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz.

Etiketleri Okuyun

Sadece nemlendirici krem değil, tüm bakım ürünlerini kullanmadan önce üzerindeki etiketi okumanız ve terimlerin ne anlama geldiğini araştırmanız önemlidir. Almak istediğiniz dengeleyici nemlendirici krem için alerji testinin yapılmış olduğundan ve komedojenik olmadığından emin olmalısınız. Alerji testinin yapılmış olması, alerjik reaksiyonlara neden olma olasılığı daha düşük olduğunu, komedojenik olmaması ise gözenekleri tıkama olasılığı daha düşük olduğunu gösterir.

Mükemmel nemlendiriciyi bulmak zor olabilir. Ancak yapmanız gereken ilk şey doğal, hipoalerjeniktir, komedojenik olmayan ve paraben ve ftalat içermeyen nemlendiricileri tercih etmeniz gerekir. Bioxcin, sunduğu nemlendirici kremlerle hem karma hem de yağlı ciltler için ciltlerini tahriş etmeden nemlendirme imkanı sunar. Dengeleyici nemlendirici krem, cildinizi doğal ne oranına kavuşturur.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber