Motosikletler pek çok kişinin hayalini süsler. Hem trafiğe takılma derdinin olmaması ve bu şekilde hızlı bir ulaşım sağlanması hem de “havalı” görünümleri sebebi ile motosikletler sıklıkla tercih edilir. Ancak motosiklet almadan önce motorlar hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak, motor seçimini buna göre yapmak çok önemlidir.

          Motosiklet satın alırken hangi amaç için aldığınız kesinlikle seçiminizi değiştirecektir. Haftasonu heyecan dolu etkinlikler yapmak istiyorsanız farklı bir model, haftaiçi işe hızlıca gidip gelmek istiyorsanız farklı bir model tercih etmeniz gerekir. İhtiyacınıza göre motosikletin donanımları değişmektedir.

          Motosiklet satın alırken dikkat edeceğiniz en önemli hususlardan bir diğeri ise motosikletin ergonomik oluşudur. Eğer çok fazla kullanacağınız bir araç olacak, özellikle uzun yola çıkmak için tercih edecekseniz biniş konforunun yüksek olması çok önemlidir. Aynı zamanda motosikleti nerede kullanacağınız da seçiminizi etkileyen önemli özellikler arasında yer alır. Şehir içinde kullanmak için tercih edeceğiniz motosiklet modeli scooter olabilir. Scooter seçeneği şehir içerisinde çok pratik bir şekilde kullanılabildiğinden kuryeler tarafından da kullanılır.

Motosiklet Çeşitleri

          Şüphesiz ki motosiklet seçimi yaparken çeşitlere göz atmak son derece önemlidir. Hangi çeşidi seçeceğiniz konusunda kararsızsanız motosiklet çeşitlerinin özelliklerini detaylı bir şekilde incelemeniz gerekir.

          Eğer daha önceden hiç motosiklet kullanmadıysanız ve ilk defa bir motosiklet satın alıyorsanız, başlangıç modeli olarak da adlandırılan Commuter modelleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller hem ekonomik hem de kolay bir şekilde hakimiyet kurabileceğiniz bir model olur. Başlangıç seviyesine yakın olanlar ise Scooter adı verilen modelleri tercih edebilirler.

          Maxi Scooter olarak adlandırılan bir diğer motosiklet modeli ise Scooter’ların daha büyük ve geniş versiyonları olarak karşımıza çıkar. Daha geniş bir bagaj hacmi için tercih edilebilirler.

          Chopper şeklinde isimlendirilen modeller ise daha yüksek ve donanımlı modellerdir. Trafikte saygı duyulan motosiklet modelleri arasında yer alır.

          Naked modelinde mecburi alanlar dışında motosiklet içinde yer alan tüm donanımın dışarıdan rahatlıkla görülmesi modelin önemli bir özelliğidir. Oldukça güçlü bir model olmasının yanı sıra şehir içi kullanım için de uygundur.

          Motosiklet ilanlarını Sektorden.com ile hemen inceleyerek ilanlara göz atabilirsiniz!

Advertorial

         

Editör: Vitrin Haber