Sert veya yumuşak ahşap parçaların life çevrildikten sonra yüksek ısı ve basınç ile oluşan levha ürüne mdf denir. Aynı zamanda orta yoğunluktaki levha anlamına da gelir. Sert ve yumuşak ağaçlar belirli orandan işlemlerden geçirilerek mdf malzeme ortaya çıkarılır. Pürüzsüz yüzeye sahiptir ve farklı kalınlıklarda piyasada satışa sunulmuştur.

Mdf Malzeme Nerelerde Kullanılır?

Her noktasının eşit ve homojen yoğunlukta olmasıyla bilinen mdf birçok alanda kullanım kolaylığı sağlar. Mdf malzeme özellikle mobilya sektöründe çok kullanılır. Kullanışlı ve dayanıklı olması pürüzsüz olması ile birleştirildiğinde mobilya sektörü için vazgeçilmez olmuştur. Üzerine boya ve vernik gibi sıvı boyama işlemi rahatlıkla uygulanabilir. Ev ve ofis iç mekân malzemelerinin kullanımında da mdf yaygındır.

Mdf Malzeme Özellikleri Nelerdir?

Birçok sektörde tercih edilmeye başlanan mdf özellikle düz ve pürüzsüz yapısı ile dikkat çeker. Isıya ve neme karşı dayanıklıdır. Kolay şekil alır ve boyama için elverişlidir. Daha uygun fiyatlı olmasıda avantajdır. Mdf model ve çeşitlerine https://www.guvensanat.com/mdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber