Yaşamsal birçok alanda kullanılan LPG, sıvılaştırılmış petrol gazının kısaltmasıdır. LPG gazlar sıvı ve gaz halde bulunabilen gaz türleridirler. Tüplerde kullanılan LPG gazlar tüketicilerin kullanımına sunulur. Ülkemizde de yoğun olarak kullanılan LPG yakıtı, araçlarda tasarruf sağlamak amacıyla sıklıkla tercih edilen bir enerji türüdür.

LPG aracılığı ile sağlanan yakıt tasarrufunun yaklaşık %30 oranlarında olduğu verilen bilgiler arasında yer almaktadır. LPG dönüşümünü gerçekleştirmek isteyen araç sahipleri doğal olarak bunun maliyeti hakkında da bilgi sahibi olmak isteyeceklerdir. LPG Montaj Fiyatları firmaların çeşitliliği doğrultusunda farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca tercih edilecek LPG markası da bunda etkili olacaktır. LPG ile ilgilenen ve aracına taktırarak yakıt tasarrufu elde etmeyi planlayan kişiler LPG Kit Fiyatları konusunda da bilgi edinmek ihtiyacında olacaklardır.

Çeşitli firmalar için farklı fiyat aralıkları söz konusudur. Bunda tercih edilecek ürün özellikleri de etkili olmaktadır. Otogaz olarak adlandırılan LPG yüksek oktanlı bir yakıt olduğundan dolayı tüm araçlar için geçerli bir verimlilik sağlaması da söz konusudur. Ayrıca çevre dostu bir yakıt olarak tanımlanmaktadır. LPG montajı konusunda hizmet veren firmalar Lovato, BRC, Cangas, Atiker gibi isimlerle bilinen firmalardır ve hepsinde fiyatlar dövize bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. LPG Kit Fiyatları arasında Cangas tarafından uygulanan 4 silindir sıralı sistem 1600TL civarındayken, Cangas 8 silindir sıralı sistem olarak adlandırılan ürün 3000 lira civarında seyretmektedir.

Fiyatlar güncel kurlarla değerlendirildiğinde değişkenlik göstereceğinden dolayı yaklaşık ifadeler kullanılması tercih edilmiştir. Atiker markası da LPG uygulamasını araçlarda yapmaktadır. Atiker LPG Fiyatları 2021 konusunda da tüketicilerin merak ettikleri olmaktadır. Atiker tarafından uygulanan LPG fiyat aralığı yaklaşık 2000TL ile 7000TL aralığında bir değişim göstermektedir. Atiker 3-4 Silindir ECO Fast 100/ Atikfast SR 09 2090 TL olarak ifade edilmektedir. Atiker’e ait olan 8 Silindir Elit DI Kit SR12SM kodlu ürün ise 6880TL fiyatla sunulmaktadır.

Arada yer alan firmaya ait pek çok ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin de kodları ve içerikleri birbirinden farklı olduğu gibi fiyatları da ayrı ayrıdır. Fiyatlarda zaman zaman meydana gelen değişimlerde döviz kurlarındaki dalgalanmaların yanı sıra distribütör firmalar tarafından uygulanan zamlar da etkili olabileceğinden ücret değişikliği söz konusu olabilmektedir. LPG kullanımı yakıt tasarrufu elde etmek isteyen kişilerce tercih edilen bir uygulamadır. Çevre dostu olması da ayrıca avantajlarından biri olarak değerlendirilmektedir. Piyasada yer alan birçok marka LPG montajı konusunda kullanıcılara hizmet vermektedir.

Advertorial

Editör: Vitrin Haber